Mogući rat između Sjedinjenih Država i Sjeverne Koreje bio bi "katastrofalan", priznao je u četvrtak američki ministar obrane Jim Mattis, pritom uvjeravajući da će SAD biti spreman bude li potrebno.

-Rat je dobro poznata tragedija, nema potrebe crtati ga, on bi bio katastrofalan", rekao je prvi čovjek Pentagona, prenosi agencija AFP.

Ministar obrane je rekao da je njegova odgovornost pripremiti vojne opcije bude li potrebno, ali da SAD zagovara diplomatski pristup sjevernokorejskog prijetnji.

Mattis  je u četvrtak prvi put službeno posjetio Pentagonov obrambeni eksperimentalni inovacijski odjel (DIUx) u Mountain View u Kaliforniji što ga je prije dvije godine uspostavio njegov prethodnik na dužnosti Ash Carter i naglasio da će odjel postati sve važniji.

-Ne samo da će DIUx nastaviti postojati, on će dobiti sve veći utjecaj u ministarstvu obrane - rekao je tijekom posjeta instituciji koja služi Pentagonu kao inkubator za privlačenje inovacija iz privatnog sektora za rješavanje složenih tehničkih vojnih izazova.

M.M.