Na svečanosti u povodu 30. obljetnice osnutka IDS-a u Pazinu bio je novoizabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović. Takav potez izazvao je žestoku reakciju Damira Kajina, bivšeg dugogodišnjeg potpredsjednika te stranke i bivšeg saborskog zastupnika, te jednoga od najdugovječnijih ljudi u hrvatskoj politici.

-Zašto Milanović dolazi na Sabor IDS-a? To je 'nonsens'. Takav performans nisu izvodili ni Mesić, a ni Josipović. Kao da šalje poruku, oni su uz mene, neka kradu, ja ih štitim.

Postavljam sebi pitanje, što bih ja, pisao, izgovarao, da je Kolinda došla na skup HDZ-a? To bi bilo ružno za čitati!

Milanoviću, ne podržavaj korupciju i lopovluk! Ne radi to, istaknuo je Kajin.

Podsjeća da je Milanovića upoznao prije dvadeset godina.

-Ono što Hrvatskoj najviše treba, to je medijska opozicija predsjedniku. Ja mu to mogu reći. Ne zbog njega, već zbog države.

On, Lozančić i ja smo se prvi put upoznali 2000-2001. godine, negdje u okolici Londona. Jeli smo u troje neke bijele engleske kobasice. Meni loše, ali njihov izbor.

Nemoj podržavati kriminal. To Ti ne pristoji. Pa Istra danas nije opljačkana sa strane. Opljačkali su je najbolji istarski sinovi. Ne čini to i ne šalji orwelovsku poruku da ste vi jednakiji od onih koji su opljačkani, zaključio je Damir Kajin.

 

R.H.