Ministar zdravstva Milan Kujundžić u subotu je, prema pisanju medija, bio na sastanku u Vladi na kojem je od njega navodno zatraženo da odstupi, obzirom na pritisak afera s nekretninama koji ne jenjava.

Kujundžiću je navodno sugerirano da sam podnese ostavku, za što ministar nije pokazao interes, već je navodno "prkosio tom prijedlogu", neslužbeno doznaje Jutarnji list.

U međuvremenu je u javnost  isplivalo još nekoliko krakova Kujundžićeve afere, uključujući i novu aferu s milijunima koje je od Ministarstva zdravstva dobio Kujundžićev susjed i partner, a grupa muškaraca u četvrtak je verbalno napala mladu novinarku koja je pokušala fotografirati njegovo zdanje u Ivanbegovini kod Imotskog, za koje je “zaboravio” prijaviti gotovo pola ukupne površine kuće, a nije se sjetio ni okućnice s bazenom.

Kujundžiću je na sastanku u Vladi navodno rečeno da bi, zbog narušavanja ugleda Vlade i HDZ-a, ostavku trebao dati već u nedjelju ujutro.

Međutim, on nije pokazao sklonost toj ideji. Ostao je pri stajalištu koje je iznio u petak na presici, kada  je rekao da mu “ne pada na pamet dati ostavku” i da će “ostati ministar do kraja mandata”.

 

M.M.