Plenkovićev kandidat za zamjenika predsjednika trebao bi biti Ivan Anušić, aktualni Osječko-baranjski župan i šef kampanje Kolinde Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima, neslužbena je informacija koja se danas pojavila u medijima.

U djelu medija također se pojavila i informacija da će jedan od kandidata za potpredsjednika stranke svakako biti i veteran Tomislav Čuljak.

- Slavonski sraz između Penave s jedne, a Anušića, Čuljka, Bože Galića i Vladimira Šeksa s druge strane, mogao bi pokazati što članstvo HDZ-a zapravo želi - politiku kontinuiteta ili promjene, istaknuo je izvor blizak vrhu HDZ-a.

Ključni Plenkovićevi aduti u Zagrebu i središnjoj Hrvatskoj bit će Davor Božinović i Gordan Jandroković, dok će pitanje Dalmacije i dalje biti prepušteno trojcu Božidar Kalmeta, Ante Sanader i Branko Bačić.

- Pokazatelj je to kako će Andrej Plenković i dalje pokušati jedriti uz tihu potporu Vladimira Šeksa, odnosno kadrova koji su se profilirali uz Vladimira Šeksa i Ivu Sanadera, tvrdi naš sugovornik.

 

M.M.