Ministar zdravstva Milan Kujundžić danas će se sastati s premijerom Andrejem Plenkovićem. Na tom će sastanku pokušati objasniti nejasnoće iz imovinske kartice. A Kujundžićevu imovinsku karticu istražit će i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

No, prema saznanjima Jutarnjeg lista, danas se neće odlučivati o sudbini ministra Kujundžića u Vladi, već će, govore neslužbeno pojedini izvori, pričekati odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Premijer Plenković jučer je iz Davosa poručio da nije imao vremena vidjeti o čemu se točno radi, samo je čitao medijske napise. ‘Vidjet ću se sutra s ministrom pa ću s njim razgovarati, vjerujem da će to pojasniti’, poručio je premijer.

Podsjetimo, nakon članka kojim se dovodi u pitanje transparentnost kupnje nove kuće, portal Telegram objavio je da je Kujundžić u imovinskoj kartici za kuću u kojoj sada živi iskazao manju vrijednost od realne.

Ministar tvrdi da je vrijednost kuće 900.000 kuna, iako je u ugovoru o stambenom kreditu iz 2010., koji je bračni par Kujundžić potpisao s PBZ-om, vrijednost kuće procijenjena na 2,373,450 kuna, a prilikom reprogramiranja kredita 2016. godine na 1.680.000 kuna.

Telegram je u utorak objavio da je Kujundžićeva obitelj krajem prošle godine kupila je još jednu kuću u Zagrebu, čija je vlasnica njegova supruga Tatjana Kujundžić, a kuću s okućnicom u Maksimiru, ukupne površine 288 četvornih metara, platila je 1.462.500 kuna. Pritom su upozorili da u ministrovoj imovinskoj kartici nisu vidljiva sredstva iz kojih je obitelj Kujundžić mogla platiti tu nekretninu.

Kujundžić je reagirao na to ustvrdivši kako je transakcija bila transparentna i zakonita, a kupnju je prijavio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Naveo je kako vrijednost kuće 195.000 eura te da su supruga i on za kupnju kuće podigli kredit od 100.000 eura u PBZ-u, 55.000 eura platili iz ušteđevine koja je na računu u PBZ-u, a 40.000 eura privatno posudili od prijatelja, pri čemu je ugovor o pozajmici kod kupnje kuće ovjeren kod javnog bilježnika te novac uplaćen na račun prodavatelja kuće.

 

M.M.