Glavni odbor Mosta nezavisnih lista odlučio je kako će na predstojećim predsjedničkim izborima podržati Miroslava Škoru.

- Želimo da idući predsjednik RH bude osoba koja će štiti interese svih građana, a ne samo interese neke stranke ili samo svoj interes. Smataramo da se to ne može dogoditi pod okriljem velikih političkih stranaka. Ali smatramo da se to može dogodditi s osobom koja u ovom trenuku ima realnu mogućnost promijeniti stvari. Mi želimo promijeniti pravila igre, to je razlog ove odluke, izjavio je predsjednik Mosta  Božo Petrov.

Na novinarski upit slaže li se Most sa stavovima Škore oko zabrane SDSS-a, Petrov je odgovorio da je Škoro to objasnio te odluku o tome donosi Ustavni sud, a o tome podržava li vraćanje polupredsjedničkog sustava, naglasio da predsjednik ne može biti "fikus" i da treba dobiti odgovarajuće ovlasti.

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja kazao je da je on na Glavnom odboru zajedno s Robertom Podolnjakom zagovarao Slavena Dobrovića kao kandidata, ali da su analizirajući sve okolnosti donijeli odluku o podršci Miroslavu Škori.

 

M.M.