Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uputila je pismo Miloradu Pupovcu u kojem navodi "da pozorno prati njegove javne istupe u kojima na potpuno neprimjeren, neprihvatljiv i zlonamjeran način kritizira Republiku Hrvatsku". 

Odlučna u namjeri da kao državljani Republike Hrvatske gradimo zemlju mira, razumijevanja i prosperiteta, predsjednica Grabar-Kitarović sa žaljenjem zaključuje kako gospodin Pupovac nije pozorno pročitao njezino pismo iz 2016. godine, te ga u cijelosti ponavlja.

"Držim to svojom obvezom i zbog desetak tisuća pripadnika srpske nacionalnosti koji su, braneći svoju domovinu Hrvatsku od velikosrpskih agresora, potvrdili domoljublje i nikada ga nisu narušili moralnim patroniziranjem, a posebice ne političkim ucjenjivanjem, iako imaju pravo i obvezu kao državljani Republike Hrvatske ukazivati na potencijalne anomalije koje su nažalost sastavni dio odrastanja svakog društva, ali ne u mjeri kako bi neki željeli prikazati i time naštetiti državi u kojoj žive", stoji u dopisu Predsjednice Republike priloženom pismu iz veljače 2016.

Milanović stao na stranu Pupovca i Plenkovića

SDP-ov predsjednički kandidat Zoran Milanović izjavio je da postupak aktualne Predsjednice ne pridonosi smirivanju odnosa između Vlade i SDSS-a.

- Izgleda da se taj odnos između Vlade i SDSS sada malo smirio, nastavit će radit zajedno. Svatko ima svoje motive i razloge. Ali eto, baš sad kad se smirilo, eto nje. Da ponovno, vjerojatno u dogovoru sa Vučićem i njegovim razdragancima iz Beograda i čaršije - ljude huškaju. Da nema mira, izjavio je Zoran Milanović.

 

M.M.