Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava bio je u petak u Vladi na razgovoru s premijerom Andrejom Plenkovićem, a nakon sastanka je kazao da se u slučaju prosvjeda u Vukovaru ne radi o napadu na Vladu i premijera Andreja Plenkovića.

-Došao sam na razgovor s premijerom Andrejom Plenkovićem vezano uz problematiku koja je aktualna u medijima. Razgovarali smo o problematici svatko iz svog kuta. Naravno da ima tu istine na obje strane, naravno da je tema prebitna i preosjetljiva. Naravno da ima pokušaja svih mogućih aktera koji pokušavaju iskoristiti temu na ovaj ili onaj način, ponižavajući žrtvu po tko zna koji put. I to je bila tema ovog sastanka, gdje sam ja došao i kao član HDZ-a i gradonačelnik Vukovara predsjedniku HDZ-a i Vlade pokušavajući iskomunicirati poruku premijeru - istaknuo je.

Istaknuo je kako prosvjed nije uperen protiv HDZ-a ali ni protiv premijera Andreja Plenkovića.

- Ovo nije prosvjed protiv HDZ-a, protiv premijera Andreja Plenkovića, on jedino za cilj ima pronalazak zločinaca odgovornih za egzekuciju u gradu Vukovaru i širom RH. Svako iskorištavanje ove prigode za svoje ciljeve je vrlo  degutantno i na neki način predstavlja ponovno pucanj i na Vukovar i na žrtve - rekao je Penava tumačeći razloge prosvjeda.

 

M.M.