Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Pazinu je sudjelovao na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Pazina u povodu 75. obljetnice Pazinskih odluka o sjedinjenju Istre s domovinom Hrvatskom. Tom prigodom se sastao s istarskim županom Valterom Flegom, pazinskim gradonačelnikom Renatom Krulčićem te predsjednikom tamošnjeg Gradskog vijeća Davorom Slokovićem.

Nakon sjednice u izjavi novinarima potvrdio je kako će danas krenuti isplata plaća radnicima Uljanika za kolovoz.

-Danas kreće isplata plaće za kolovoz - najavio je premijer i naglasio da je cilj dolaska Vlade u Pulu da Uljanik, s europskim i našim propisima, u budućnosti posluje "na zdravim temeljima i tržišnim načelima, jer onako kako je bilo do sada nije bilo dobro".

Istaknuo je kako će se na sjednici Vlade u Puli pokušati pronaći rješenja koja će dovesti do restrukturiranja brodogradilišta Uljanik i 3.maj. 

-Mislimo da je najvažnije da svi dobro shvate, osobito radnici, da je jamstvo od 716 milijuna kuna u siječnju omogućilo funkcioniranje Uljanika i 3. maja praktički prvih pola godine - kazao je Plenković.

Najavio je aktivnosti na iznalasku rješenja.

-Zato ćemo razgovarati s Upravom, radnicima i sindikatima, te čelnicima lokalne samouprave i potražiti rješenje koje će dovesti do restrukturiranja koje će omogućiti održivost funkcioniranja Uljanika - zaključio je.

 

M.M.