Potpredsjednik SDP-a i kandidat za predsjednika stranke Zlatko Komadina rekao je u nedjelju u Vinkovcima  da će vratiti SDP onima koji su ga stvorili.

-Smatram da SDP treba promjene, da stranka može i mora biti bolja kako bi mogla okupiti veće povjerenje građana Hrvatske te ponovno preuzela odgovornost za Hrvatsku - rekao je Komadina, koji je vinkovačkim SDP-ovcima došao predstaviti svoj Program boljeg SDP-a.

Istaknuo je da je potrebno promijeniti stranački Statut čime bi se olakšala komunikacija sa stranačkom bazom.

Komadina je u izjavi novinarima naglasio da je SDP u proteklom razdoblju izgubio dobar dio viđenih i manje viđenih članova, neki su od njih osnovali i druge stranke ljevice poput Ive Josipovića i Mirele Holy i pitanje je, kazao je, bi li s tim ljudima bili jači ili slabiji.

 -Neke smo ogranke organizirali, neke raspuštali, a sve skupa malo smo se zanijeli u žaru tih naših demokratskih iskoraka, koji nekako dođu u svoju suprotnost. Moja je misija: SDP smo svi mi. SDP ne može biti jedan čovjek pa bio to i predsjednik - rekao je Komadina dodavši da stranka mora demokratizirati sebe kako bi mogla demokratizirati društvo.

Podsjetimo, SDP je nastao 1990. promjenom imena dotadašnje Komunističke partije Hrvatske (KPH) koja je djelovala u sastavu Komunističke partije Jugoslavije (SKJ).

 

M.M.