Medijski pogrom koji kontinuirano traje od samih početaka "detuđmanizacije" što se poklapa s dolaskom Mesića na Pantovćak, traje nesmiljenom žestinom i ovog trenutka, a svoju kulminaciju dosegao je upravo u ova, netom završena predizborna vremena.

Medijski pogrom nastavit će se još i žešće sve dok ne bude poznat, "nepoznati" mandatar nove Vlade. U svim normalnim demokracijama Svijeta, u situaciji kad imamo izbornog pobjednika što matematika neumoljivo pokazuje, dileme tko treba sastavljati Vladu ne bi bilo. Karamarko nije samo matematički pobjednik ovih izbora sa tri mandata više, on je i veliki moralni pobjednik, jer i najnaivnijem pučkoškolskom matematičaru je kristalno jasno da je njegova pobjeda u ovoj neravnopravnoj borbi patuljaka i divova izražena daleko većom nevidljivom razlikom.

Kad bi mediji u Hrvatskoj bili slobodni, demokratični, da su podjednako i jednoj i drugoj strani dozvolili pristup u obrazlaganju svojih programa, Kramarko bi danas imao apsolutnu večinu i lagodnu situaciju u sastavljanju vlade. U Hrvatskoj se dogodio nevjerojatan obrat! Onima koji su imali relevantan program, na kojemu su radili dvije godine s priznatim europskim stručnjacima na temelju njihovih iskustava, mediji su zabranili komunikaciju sa svojim biračkim tijelom, zabranili su im pristup i komunikaciju s velikim brojem neopredjeljenog elektorata, dok su istovremeno dali ogroman prostor onima koji su pogazili sva obećanja iz plana 21, a program na kojemu bi temeljili zahtjev za novim mandatom nisu ni imali. Da mediji nisu izlili tone "tomićevi kanti" na glavu Karamarka bez ijednog dokaza, da nisu pogromaški gazili i njegove najmilije i njegove suradnike Hrvatska bi danas disala novim optimizmom, u što kraćem roku dobili bi novu Vladu, jer Hrvatska je pred ponorom i nema ni sekunde vremena za čekanje u svojevrsnoj parlamentarnoj krizi koja može kulminirati do značajne ustavne krize.

Oni koji su stvorili antihrvatku parlamentarnu krizu, oni koji žele kaos, lov u mutnom, oni koji žele prikriti lopovluk, predstečajne nagodbe, koji žele prikriti laži obmane i svoje monstruozne planove urušavanja Hrvatske, upravo oni su i izazvali ovu krizu koja može imati nesagledive posljedice. U svojevrsnom specijalnom ratu, u ratu gdje je najmanje važno sastaviti novu Vladu, a najvažnija je epska borba za spašavanje svoje "zločinačke budućnosti" rame uz rame stali su svi veleizdajnici, petokolonaši, judoškudaši, velike korporacije, banke, porezna uprava, pravosuđe i svi oni kojima postojeće stanje odgovara radi uskogrudnih sebičnih i partitokratskih probitaka.

Predvode ih oni koji su sredinom 1991. u Sloveniji u Otočcu, na tajnom sastanku kojim je predsjedavao Ante Marković, donjeli plan koji će formalno dozvoliti osamostaljenje bivših JU republika uz uvijet da se prione poslu stvaranja neke treće Jugoslavije. Predvode ih oni koji su na temelju tog plana napustili Hrvatski državni sabor ne želeći glasovati za deklaraciju o neovisnosti. Predvode ih oni koji su planirali državni udar 1994., oni koji su planirali ubojstvo Tuđmana, a kad ga nisu mogli ubiti ubijali su ga medijskom "detuđmanizacijom" i ubijaju ga i dan danas. Nevjerojatnom magijom poklopili su se svi interesi protivnika demokracije, protivnika samostalne Hrvatske i kao nekim čudom sve projekcije koje su temeljili na dobro smišljenom sloganu SDP=HDZ ostvarile su im se u milimetar. Događa li se sve slučajno?

Ostvario im se san nakon četverogodišnjeg uništavanja Hrvatske, san da mogu konačno i  izgubiti, ali neznatnom razlikom i san da HDZ osvoji minimum mandata što će ga onemogućiti u sastavljanju Vlade. I kad se naoko čini da slogan SDP=HDZ podjednako šteti i jednima i drugima istina je sasvim drugačija. Taj fenomenalan slogan koristile su sve male desne strančice za razbijanje HDZ-a, koristila ga je UIO, "Savez za Hrvatsku" neke pravaške stranke, HDSSB, a protuhrvatski mediji su to obilato i još uljepšano širili Lijepom našom bez ikakve kritičke destinkcije. To medijsko doziranje "štete" za SDP, stostruko su naplatili gaženjem HDZ-a i u toj neravnopravnoj borbi razvidno je da taj fenomenoški slogan smišljeno šteti samo jednoj strani otimajući im demokršćanstvo, domoljublje i temeljne vrijednosti. Šlag na tortu ovog spina, kad su odradili lavovski posao goebellsovske propagande, stavili su na kraju ove kampanje prisvajajući upravo sebi i Tuđmana i hrvatske barjake, želeći time pojasniti razlike između MI i ONI. Taj slogan potpuno je razbio desno demokršćansko biračko tijelo, a dokaz tome je uskrsnuće MOSTA.

Sada slijedi završni udarac, kupovina MOSTA i kupovina svih stranaka koje se nalaze u poziciji trgovanja, stranaka i pojedinaca koji su potpuno ostali bez ikakve nacionalne svijesti, stranaka i pojedinaca koje su od komunističkih veletrgovaca naučile da je u Hrvatskoj jedino što se isplati trgovati mandatima i manipulirati biračkim emocijama. Slogan SDP=HDZ daje apsolutno prednost vlasnicima medija! Ma koga je briga, ako MOST sutradan izda onaj dio demokršćana koji je glasovao za njega, jer je HDZ-u bilo zabranjeno doprijeti do njih, jer su se nadali da će glasujući za MOST stvoriti jedan korektiv HDZ-u koji im je u ispiranju mozga ostao nedorečen, koji je im je "smrdio" zbog lažno stvorene slike o Karamarku.

Jedan prijatelj ima bazen, a u bazenu jednog šarana kojega upeca svaki dan. Poznato je da riblji mozak ima moć pamćenja u dužini od tri sekunde, a nek mi oprosti hrvatski narod, naše pamćenje je još manje, a i to malo pamćenja, lažima i opsjenama prekrili su komunistički mediji. MOST je raznorodna grupacija svjetonazorskih i socioloških fenomena, a u sve su još uključene i niske strasti temeljene na osobnim animozitetima i privatnim ratovima. MOST će se prepoloviti ako ode lijevo ili desno. Ako ode lijevo prevarit će veliki broj demokršćana koji su u njima tržili poštenu i domoljubnu alternativu. Ako ode desno prevarit će mrzitelje Tuđmana, titoljubce, partizančine i jugonostalgičare. Kad se prepolovi, ni lijevi ni desni ne će imati dovoljno ruku za sastavljanje Vlade i u toj dobro osmišljenoj činjenici leži opasnost od parlamentarni i ustavne krize.

 O kakvoj se grupaciji radi dovoljno govori suluda ideja koja se provlači medijima, ideja da će MOST, grupacija koju je financirao lobi oko Branka Roglića, tražiti mjesto mandatara-Premjera. O kakvoj se suludoj ideji radi, nezabilježenoj u demokratskom svijetu odgovor možemo tražiti u samo nekoliko retoričkih pitanje. Kako netko tko je osvojio tri puta manje glasova od relativnog pobjednika uopće ima poštenja i obraza tražiti takav ustupak? Gdje je proklamirani moral i poštenje da alatima ucjene dobiju ono što objektivno nisu ostvarili? Ne radi li se tu o namjernom izazivanju kaosa, nasuprot lijepom licu koje nam servira radmanovizija i svi ostali mediji.

Medijski spinovi usmjereni prema razbijanju i zadnje demokršćanske utvrde nastavljaju se u ovim postizbornim vremenima "bezvlašća", a plan je ili razbiti ili proizvesti parlamentarnu i ustavnu krizu u kojoj će Hrvatska munjevitom brzinom potonuti još dublje do nepredvidljivih razmjera.

Predsjednica, Kolinda Grabar Kitarović, čuvarica demokracije, čuvarica Ustava, čuvarica Hrvatske, ima mogućnost u skladu sa svojim ustavnim ovlastima postupiti hrabro, razborito i taj "gordijski čvor" presjeći odmah nakon službene objave rezultata izbora bez stranačkih konzultacija. Karamarko ne treba pristupiti nikakvim pregovorima, a pogotovo ne nekim konačnim rješenjima dok god mu pregovaračka  pozicija ne bude ojačana položajem koji relativno, apsolutno i moralno zaslužuje, ma šta god o  njemu bilo tko mislio. Predsjednica nije djed mraz, ovdje se ne će raditi o poklonu, već zasluženoj plači nakon epske borbe golorukih patuljaka u šakama mračnih divova.

Predsjednica je i sama prošla tu "kalvariju" , a prolazi je i dan danas. Svatko treba dobiti ono što zaslužuje s nadom da će poslije toga umjesto propasti Hrvatske puhati neki novi vjetrovi u istom ritmu valcera, s Pantovćaka i Banskih dvora. Ukoliko ne bude tako, bojim se da u skoroj budućnost, svezanih ruku, Predsjednica ne će moći donositi ni najbanalnije odluke i doći će u pitanje smisao njenog položaja i institucionalnog opstanka.

 

KazimirMikašek-Kazo