Prvi čovjek zagrebačkog HDZ-a i član nacionalnog predsjedništva Andrija Mikulić komentirao je u utorak u SDP-ovo prihvaćanje HDZ-ove inicijative da zagrebačka zračna luka Pleso dobije ime po prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

- Raduje nas činjenica da je SDP nakon 15 godina detuđmanizacije - makar i u predizborne svrhe - prihvatio stajalište HDZ-a o povijesnoj ulozi prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Raduje nas, također, da je ministar Hajdaš Dončić - nakon toliko godina - spoznao da je najveći Hrvat 20. stoljeća dr. Tuđman istaknuo je Mikulić.

Ministra Hajdaša Dončića, inače predsjednika zagorskog SDP-a, podsjetio je i na film o Hrvatskom zagorju u kome nema uopće spomena prvog hrvatskog predsjednika dr. Tuđmanu, ali su zato dali važno mjesto i prostor jednom drugom Zagorcu - Josipu Brozu Titu.

-Podsjetio bih pak ministra Hajdaša Dončića - kao predsjednika zagorskog SDP-a - da su prije godinu dana napravili promotivni film o Hrvatskom zagorju. U filmu nisu ni slova ni sekunde posvetili prvom hrvatskom predsjedniku dr. Tuđmanu, ali su zato dali važno mjesto i prostor jednom drugom Zagorcu - Josipu Brozu Titu! Kada taj film povuku - ili u njega ugrade povijesne zasluge prvog hrvatskog predsjednika dr. Tuđmana - tada ćemo početi vjerovati u iskrenost njihovih spoznaja o dr. Tuđmanu. Do tada - možemo govoriti samo o predizbornom licemjerju! - istaknuo je Mikulić.

Osvrnuo se i na sve češće pozivanje Milana Bandića na. prvog hrvatskog predsjednika dr, Franju Tuđmana

- Žalosno je da se Milan Bandić sjeti prvog hrvatskog predsjednika samo u predizborno vrijeme, a u međuvremenu na reveru nosi - Josipa Broza Tita - kazao je Mikulić.

 

R.H.