Odluku stečajnog upravitelja Opće bolnice Varaždin g. Mladena Smoljanca o razrješenju dužnosti voditelja odsjeka za psihijatriju dr. Nenada Horvata zbog njegovog govora mržnje prema hrvatskim braniteljima, pozdravili su iz Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak za Varaždinsku županiju.

U priopćenju za javnost ističu kako razriješeni dr. Horvat temeljne vrijednosti Domovinskog rata, uz svesrdnu podršku SDP-a čiji je član, vrijeđa već godinama.

-Dr. Nenad Horvat hrvatske branitelje i temeljne vrijednosti Domovinskog rata, uz svesrdnu podršku SDP-a čiji je član, vrijeđa već godinama. Neke od uvreda javno objavljene na njegovom Facebook profilu smatramo govorom mržnje, a na njih nitko od mjerodavnih nije reagirao - stoji u priopćenju.

>>Psihijatar Nenad Horvat s pogonom na Sorosev novac

Podsjećaju što je sve varaždinski psihijatar poručivao na svom profilu, a na što su izostale reakcije mjerodavnih:

- Da je četrdeset peta malo dulje trajala, devedesete se nikad ne bi dogodile ....

- Baš su slatki ti branitelji …. što pokretni, što nepokretni

- Domoljublje na četiri kotača … s pogonom na klerofašizam …

- Ulizice, lezilebovići i sponzoruše iz šatora traže Milanovićevu ostavku. Evo sad će on, samo da se popiša …

- O ukusima se ne raspravlja – rekli bi ovi iz kukasto – krstaške povorke …

- Eto: glodavci krenuli na ćirilicu: tresla se brda, rodio se niš …

- Paraziti prosvjeduju …

- Kockasto – kukasto, penzionirano i invalidsko (90%) domoljublje ponovno u čekičarskoj akciji za čisti „hrvatski“ zrak …

Navedene izjave su uvreda svim hrvatskih građanima, ali i svim pripadnicima slavnih ratnih varaždinskih postrojbi: 7. Gbr PUMA, SJP RODA, 104. Br. HV, 18. topničkog diviziona, varaždinskim policajcima koji su branili Vukovar ...

Podsjećajući da su ove izjave ostale bez bilo kakve reakcije mjerodavnih, postavljaju sljedeća pitanja:

- Ministre MUP-a g. Ranko Ostojiću, tražimo da se žurno očitujete o tome ima li u navedenim izjavama elemenata govora mržnje?

- Ministre branitelja g. Frede Matiću, tražimo da se izjasnite da li ove izjave predstavljaju omalovažavanje hrvatskih branitelja i Domovinskog rata?

- Ministre zdravlja g. Siniša Varga, od Vas tražimo da odgovorite da li je to primjeren odnos liječnika i pacijenata, budući da su mnogi hrvatski branitelji liječeni od PTSP-a do sada bili pacijenti dr. Nenada Horvata?

- Predsjedničke Republike Hrvatske g. Ivo Josipoviću da li je to taj “Pravi put”?

Također podsjećaju da je Nenad Horvat treća osoba iz okruženja predsjednika Republike HrvatskeIve Josipovića koja ne da ima negativan stav prema Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima, već i javno pljuje po njima.

-Najprije je njegov savjetnik g. Dejan Jović ustvrdio da je uspjeh hrvatskog referenduma o separaciji od SFRJ „u velikoj mjeri rezultat nasilja, prijetnji i neslobode, a ne slobodno izražene volje izražene na neupitan način i u okviru liberalno demokratskog poretka“. Potom je Marko Rakar član njegovog Izbornog stožera usporedio hrvatske branitelje s Ku Klux Klanom, a sada je tu i varaždinski psihijatar koji već poslovično i do sada bez ikakvih sankcija vrijeđa hrvatske branitelje - porućuju iz varaždinske Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak.

-Stoga očekujemo jasna i nedvosmislena očitovanja ministara unutarnjih poslova, branitelja i zdravlja, te reakciju još uvijek aktualnog predsjednika države Ive Josipovića - stoji u pismu Zajednice koje potpisuje predsjednik Željko Dvekar.

 

M.M.