Imena dobitnika Zlatnih arena 65. pulskoga filmskog festivala bit će objavljena na konferenciji za novinare u Circolu - Zajednici Talijana u 12 sati. Svečana dodjela nagrada održat će se u 21.30 sati u Areni, a dodjeli će nazočiti ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek koja će uručiti Veliku zlatnu arenu producentu najboljega filma.

Osim za najbolji film, Zlatne arene dodijelit će se i za režiju, scenarij, glavnu mušku i žensku ulogu, kameru, sporednu mušku i žensku ulogu, montažu, glazbu, scenografiju, kostimografiju, masku, oblikovanje zvuka, specijalne efekte i vizualne efekte.

A nakon Svečane dodjele nagrada 65. Pulskog filmskog festivala, ne slijedi zatvaranje, već dva filma iz PoPularnog programa.Subota je rezervirana za filmMamma mia: Here we go again!,na čijoj će projekciji prisustvovati redateljOl Parkeri dio glumačke ekipe. U nedjelju, posljednjoj i novoj festivalskoj večeri u Areni, prikazat će se sinkronizirani animirani film Hotel Transilvanija 3: Praznici počinju.

Dnevni programi će tijekom vikenda također pratiti živi festivalski ritam, osobito zbog izmjena pojedinih termina prikazivanja do kojih je došlo zbog praćenja Svjetskog prvenstva. Projekcija kratkometražnog filmaLjeto '17i manjinske koprodukcijeNemoguće malen predmetprikazat će se u subotu u 17 sati u Istarskom narodnom kazalištu gdje će se istoga dana u 15 sati prikazati i dokumentarni filmIngrid Bergman: Njezinim riječima, aJasper Jonesu nedjelju u 17 sati.

Posljednje festivalske subote održat će se i projekcije programa Vremeplov: A život teče daljeu 17 i Mayerlingu 19 sati, a nastavlja se i tradicionalni Maraton Hrvatskog programa. Za one koji su propustili, u subotu mogu pogledati filmove Aleksi, Kameleon (izvan konkurencije), Dom, Lada Kamenski Do kraja smrti, a u nedjelju serije Novine 2, Crno bijeli-svijet, te filmove Duboki rezovi, Rudar, Mali, Za ona dobra stara vremena, Comic Sans, Osmi povjerenik  te Egzorcizam.

U ponedjeljak će se na programu Kina Valli također pronaći i dva naslova iz programaIzrael - Zemlja Prijatelj,Posljednji bend u Libanonuu 19 teSkreni lijevo na kraju svijetau 21 sat.

 

M.B.