U hrvatskoj crkvi Sv. Jeronima u Rimu u srijedu 9. kolovoza na večernjoj misi na hrvatskom jeziku sudjelovali su hrvatski hodočasnici iz Kanade. Pod misom su pjevali članovi Kanadsko-hrvatskog pjevačkog društva (Canadian Croatian Choral Society) iz Kanade, pokrajina Ontario, pod vodstvom dirigenta Edwarda Josepha Mavrinca.

Misu je predvodio Marko Đurin, vicerektor crkve i Zavoda sv. Jeronima koji je u kratkoj homiliji hodočasnicima predstavio lik sv. Jeronima, nebeskog zaštitnika crkve i zavoda. Osim članova zbora na misi su sudjelovali i njihovi članovi obitelji te prijatelji. Na misi su bili nazočni i veleposlanik Bosne i Hercegovine pri Republici Italiji Josip Gelo s obitelji te Zlata Penić Ivanko, savjetnica u Veleposlanstvu Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici.
Istoga dana prijepodne hodočasnici su sudjelovali i na redovitoj audijenciji srijedom sa Svetim Ocem.

Nakon boravka u Rimu, zbor nastavlja svoje putovanje prema Hrvatskoj gdje će između ostaloga na svetkovinu Velike Gospe pjevati na misi u zagrebačkoj katedrali. Hodočašće organizira Anna Stajrer.

Kanadsko-hrvatsko pjevačko društvo osnovano je 2013. godine. Sastavljeno je većinom od Hrvata koji žive u Kanadi u pokrajini Ontario, iz mjesta Oakville, Toronto, Missisauga, Hamilton, Stoney Creek i drugih. Osim nastupa u Kanadi, zbor je 2014. godine boravio u Hrvatskoj gdje je, između ostaloga, nastupao u zagrebačkoj i varaždinskoj katedrali te u Zadru i Šibeniku.

 

M.M.