Josip Radeljak na svojem se Facebooku (6.5.2020.) oprostio od prijatelja i duboko razočaran najavio odlazak iz Hrvatske. Ponovno su mu, kako tvrdi, razbili ulazna vrata (u samom središtu Zagreba!), vrijeđali, naguravali, došli zaštitari s revolverima, bez maski i rukavica…

Na Facebooku je uz ostalo napisao da „odustaje od ovakve Hrvatske i da ne želi više sudjelovati u nijednom obliku života u ovoj komunizmom opustošenoj i samo još divljaštvom obdarenoj balkanskoj zemlji!“ – te je potom dodao: „Jutros sam napokon poslije duge i neuspješne pravosudne borbe sa četnicima u Hrvatskoj, doživio i zadnju potvrdu mojoj odluci, da se i opet odselim iz ove septičke jame od zemlje. Sa par stotina škuda danas u Hrvatskoj možete iznajmiti majmunolike, obrijane ovlaštene ubojice, da vas bez ikakve zakonitosti fizički napadnu, tuku i izbace iz vaše vlastite kuće, a možda i ubiju, ako im se eto prohtje!? Kupio sam za svoju djecu stan na Cvjetnom trgu, da poslije mene mogu sigurnije živjeti, ako ostanu u ovoj komunizmom uništenoj oronuloj zemlji, ali silnici istočne varijante „domoljubi“ Porfirje i SPC popovi, koji su u ovoj zemlji zajednički još moćniji sa notornim Udbom i Kosom, ne daju mi već desetak godina ući u posjed mojeg od njih kupljenog dijela stana! Pravosuđe, kojim udbaši također dijelom upravljaju, zajedno sa petom kolonom , sporo je i pristrano, pa se na njihove odluke čeka desecima godina .“

Radeljak se potom žestoko obrušio i na hrvatsku policiju, za koju uz ostalo kaže: „A tek jadna nam milicija, kojoj bi građanski trebalo kao vjerovati-došla je na moj poziv nekoliko desetaka puta, ali svaki put jadno i nemoćno „sliježe ramenima“ kada shvati da se s druge strane radi o troprstim Pupovčevim silnicima. Jutros su tako, kao zadnja kap u prepunoj čaši, došli na moj poziv dva mlada policajca i jedan od njih Hrvat, odmah mi je na vratima na uho šapnuo, da je onaj drugi s njime „Srbin“-Saša!?? te da se pazim i budem oprezan??“(…)“Bez obzira na zabranjen kontakt zbog korona virusa, uniformirane ubojice neke “Virtus zaštite“, svi bez zaštitnih maskica i rukavica, fizički su me već drugi put napali i udarili na mojim kućnim vratima, dok je neki drugi četnički neandertalac sjekirom i batom marljivo cijepao moja kućna vrata(sve se vidi na brojnim fotografijama i video snimcima, op.a.), dok je za to vrijeme obrijane nasilnike i ubojice naša HR milicija(po nalogu nekog „šefa“ iz stanice) čuvala valjda od mene kao žrtve, da se ne bi slučajno branio!? Da nije pretužno bilo bi smiješno“ – ističe na svojem Facebooku Radeljak tvrdeći da stoji iza svake riječi.

Na kraju dodaje da je poslije maltretiranja i svega onog što mu se događa odlučio da vrlo brzo sve rasproda i ode iz Hrvatske, kao što su to već mnogi učinili.

Putem svog odvjetnika, Radeljak se obratio i Policijskoj upravi Zagrebačkoj, požalivši se na (ne)postupanje policijskih službenika.

Mladen Pavković