Neki poput „čudnog“ novinara i „popa“ Drage Pilsela vrlo lako dolaze do posla, odnosno honorara i „tamo daleko“.

Naime, na jednom, istina minornom portalu, taj spisateljski i ini konvertit oštro je kritizirao (kao i uvijek) predsjednicu Republike RH Kolindu Grabar - Kitarović.

Ovog puta, povod mu je bio njezin posjet Bugojanskom dekanatu u župi Skopaljska Gračanica, gdje se susrela sa svećenicima, dužnosnicima HDZ BiH, braniteljima i hrvatskim narodom s prostora Bugojna.

Mediji (svi) su objavili da je tom prigodom predsjednica RH uz ostalo izjavila:

-          „Danas dolazim sa čvrstom porukom, a to je da je Hrvatska uz vas, da će Hrvatska stajati uz vas i da će se boriti za vaša prava kao jednakog i konstruktivnog naroda u Bosni i Hercegovini. Hrvati moraju birati svoje političke predstavnike i biti jednakopravni u svakom pogledu sa ostala dva naroda. Zalažem se čvrsto i za europsku budućnost BiH i onda ćemo zajedno živjeti bez granica među nama, a onda će i Hrvati u BiH moći ostvariti veći prosperitet i prava u Europskoj uniji“, istaknula je Grabar – Kitarović.

A evo kako je tu poruku prenio („preveo“) Drago Pilsel, inače i „čudo od popa“.

-„.Kolinda Grabar-Kitarović u Bugojnom u crkvi kazala je tim b-h Hrvatima da je ona njihova predsjednica. Baš kao i zločinac Tuđman ona nastavlja razarati Bosnu i Hercegovinu. Dižem glas protiv njena barbarstva: nećeš, gaduro, razbijati BiH!“

Nije prošlo dugo, a ovaj besramni člankopisac objavio je da su ga bez obzira što znaju da je bio „ustaša“, pa „četnik“ pozvali da piše kolumne za beogradsku Politiku!

Jel bi ga zvali da nije to što je bio i što jeste?

Ako tako nastavi, još malo pa će biti i glavni pravoslavni pop u Beogradu, zadužen i za krštenje njihovih jarića!

 

Mladen Pavković