Dvojica visokopozicioniranih članova škaljarskog kriminalnog klana Igor Dedović (43) i Stevan Stamatović (43) ubijeni su sinoć u Ateni.

Ubijeni su dok su s obiteljima objedovali u restoranu, gdje su ušla četiri maskirana napadača i otvorila vatru da bi zatim pobjegli automobilom.

Igor Dedović bio je jedan od vođa škaljarskog klana, a Stevan Stamatović i njegova peteročlana skupina nedavno su osuđeni u podgoričkom Višem sudu na ukupno 41 godinu zatvora zbog stvaranja kriminalne organizacije i pokušaja likvidacije Nikšićanina Radojice Zekovića postavljanjem bombe ispod njegovog automobila Golf 5, u svibnju 2017. godine, podsjeća Telegraf.

Inače, sudeći prema ranijim medijskim napisima, Dedović je krajem 2018. godine preko bivšeg policajca, koji je uhićen u studenom 2019. godine zajedno s vođom skupine Nusretom Seferovićem i još tridesetak osoba, pokušao doći do hrvatskih dokumenata po cijeni od 3.500 eura. Seferovićevi suradnici u policiji iz sustava MUP-a izvukli su podatke o osobama na čije je ime Dedović trebao dobiti hrvatske dokumente, a zatim su i u njegovo ime predali taj zahtjev u Policijskoj upravi zagrebačkoj. Jutarnji je tada pisao da je Dedović, uz cijeli niz pripadnika škaljarskog klana, dobio hrvatske dokumente.

Upravo je izrada ilegalnih putovnica za balkanske kriminalce bila jedan od glavnih razloga uhićenja do kojih je došlo u studenom.

Inače, posljednjih godina u Crnoj Gori traje veliki rat između škaljarskog i kavačkog klana. Do sada je ubijeno preko 30 osoba. Sukob je navodno počeo nakon što je u Španjolskoj nestalo 300 kilograma kokaina.

 

M.M.