„Jutarnji list“ jučer je, iz pera Inoslava Beškera, dopisnika iz Rima, objavio nevjerojatan napad na predsjednika SAD-a Donalda Trampa, u kojem je među ostalim napisao:

„Ako ponovo bude izabran Trump, znamo na čemu smo. U Bijeloj kući ostaje narcis, patološki lažljivac, sklon nasilju s ponekom značajkom sadizma, prevarant, beskrupulozan, ali dovoljno inteligentan da zna gdje su realne mogućnosti da mu naškode, da ga ucijene. Iracionalno opasan može postati tek ako ga satjeraju u kut bez izlaza, ali dotad će biti škodljiv kao i dosad: podlo, gadno, ali ne i nepopravljivo“.

(https://www.jutarnji.hr/.../znamo-sto-nam-slijedi-ako...)

Bešker u članku otvoreno izražava ideološku i političku mržnju prema Trampu, i to u vrijeme kad se u Hrvatskoj raspravlja upravo o govoru mržnje i općenito o neprimjerenim, primitivnim i neodgojenim istupima u javnom prostoru, u medijima i na društvenim mrežama.

Tko je Inoslav Bešker? Još kao sedamnaestogošnji srednjoškolac učlanio se u Partiju i kao njen pouzdan kadar brzo je napredovao u novinarskoj karijeri - od urednika i ideološkog nadzornika u omladinskom glasilu „Polet“ do stručnjaka za vjerske zajednice u „Vjesniku“ i specijalnog dopisnika iz Rima.

(Vidi privitak: iz partijskog dosjea Inoslava Bešekera)

Radenko Radojčić, nekadašnji službenik CK SKH i suradnik KOS-a, a na kraju i vodeći član subverzivno-obavještajne i terorističke skupine „Labrador, kada je dospio u ruke hrvatskih vlasti dao je opširnu izjavu u kojoj je govorio i o Inoslavu Beškeru kao suradniku Udbe i KOS-a:

„Inoslav Bešker - dopisnik 'Vjesnika' u Rimu. Već sam kazao, da je Ante Barišić /službenik zagrebačke Udbe/ držao na vezi Inoslava Beškera. U Beogradu, u razgovoru s Rakočevićem /Slobodan, jedan od šefova KOS-a u Beogradu/, a mislim da je bio prisutan i /Dušan/ Vilić, spomenut je Bešker, na što je Rakočević rekao, da je to 'Oliver' (pseudonim suradnika). Ovu naznaku Rakočevića, shvatio sam kao povezivanje s nekim podacima, koje je od 'Olivera', već prije dobivala služba RV i PVO (…)

Ja se sjećam više dokumenata kojima je izvor suradnik 'Oliver', a kojeg je držao Barišić na vezi, te mislim da je kao suradnika na vezi držao i novinara Mali Mladena. Ovo ističem radi sljedeće činjenice. S oba suradnika, 'Oliver' - novinar Inoslav Bešker i Mali Mladenom, bila je u kontaktu i Služba sigurnosti JNA, što sam saznao u vrijeme boravka u Beogradu u razgovoru s Rakočević Slobodanom, načelnikom Odelenja bezbednosti RV i PVO“.

(Vidi privitak: iz izjave Radenka Radojčića)

 

Bože Vukušić / Facebook