Danas su svi saznali ono što tvrdimo od 19. kolovoza 2019. , a to je činjenica da je pravi kandidat HDZ-a Miroslav Škoro, a ne Kolinda Grabar Kitarović, napisao je u objavi Mislav Kolakušić i podijelio link od 19. kolovoza, kao i izvješče sa Škorinog skupa na kojem je HDZ-ovcima poručio da će biti njihov predsjednik.

Koalicija HDZSDP već se otvoreno najavljuje, napisao je na FB-u Kolakušić u kolovozu, a te dvije stranke već se nalaze u koaliciji u Europskom parlamentu.

-Takva koalicija u planovima njenih tvoraca zahtijeva naizgled neutralnog predsjednika, nekoga tko ne pripada ni HDZ-u niti SDP-u, kandidata koji je prihvatljiv objema stranama, a ne predstavlja prijetnju njihovom opstanku, istaknuo je.

Osvrnuo se i na potporu koju Kolinda Grabar Kitarović i Zoran Milanović imaju od čelnika svojih stranaka.

-Svatko može primijetiti da Kolinda Grabar Kitarović i Zoran Milanović ne uživaju stvarnu podršku Andreja Plenkovića i Davora Bernardića, odnosno HDZ-a i SDP-a. Radi se o deklarativnim podrškama bez stvarne želje da ostvare pozitivan učinak, poručio je.

Na koncu se zapitao je li Miroslav Škoro idealni kandidat za HDZ i SDP.

-Ima li HDZSDP u Miroslavu Škori idealnog predsjedničkog kandidata, kandidata po mjeri buduće koalicije HDZSDP kao što im je Milan Bandić sve ove godine idealan gradonačelnik grada Zagreba?, napisao je Kolakušić.

 

M.M.