Premijer Andrej Plenković komentirao je u Londonu najavu SDP-a da pokreće inicijativu za opoziv ministrice obrazovanja Blaženke Divjak kazavši kako je to uobičajeni pokušaj oporbe da destabilizira vladu.

-To je uobičajeno i očekivano. Oporba nastoji, po ne znam koji put, destabilizirati vladu. Ono što ćemo mi napraviti jest da ćemo razgovarati s našim partnerima iz HNS-a, rekao je Plenković dodajući da je njegova vlada znatno povećala plaće u prosvjeti za razliku od SDP-ove koja ih je smanjivala.

Na primjedbu novinara da nije odgovorio na pitanje hoće li braniti ministricu Divjak, Plenković je rekao da se "u ovom trenutku ne zna ima li dovoljno potpisa za pokretanje inicijative za opoziv".

Najavu opoziva komentirala je i ministrica Divjak.

- Moja vam je lista prioriteta duga kao neka pjesma od Leonarda Cohena. Ovo nije gore na listi, a kada bude, onda ćemo razgovarati. Ako netko stvarno može biti zadovoljan što se tiče mandata, ja mogu jer smo po prvi puta u dva uzastopna obraćanja Europske komisije Hrvatskoj vezano uz obrazovanje dobili pohvale. Nikada do sada. Mislim da je to dovoljan odgovor, istaknula je ministrica Blaženka Divjak.

M.M.