Cijenjene britanske novine The Times & The Sunday Times dodjeljuju već dulji niz godina nagradu za najbolje zemlje na svijetu, a ovoga puta među top tri se našla i Hrvatska.

Hrvatska je osvojila treće mjesto među najboljim svjetskim destinacijama u kategoriji “Best Country award 2020”. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju dodjela nagrade je održana virtualno, a na njoj je sudjelovala direktorica Predstavništva HTZ-a u Velikoj Britaniji Darija Reić.

– Hrvatska svojom fantastičnom turističkom ponudom i neumornom promocijom neupitno zaslužuje naslov jedne od najboljih zemalja i iznimno nam je zadovoljstvo što je britanska javnost prepoznala našu kvalitetu. Posjet hrvatskim destinacijama ono je čime se Britanci vole pohvaliti u društvu, do te mjere da neke ni odlazak u izolaciju nije pokolebao u namjeri putovanja i uživanja u našem mediteranskom bogatstvu. Ovaj uspjeh učvrstio je poziciju Hrvatske kao destinacije prekrasnog krajolika i raznolike, visokokvalitetne turističke ponude te ćemo daljnjim promotivnim aktivnostima nastaviti održavati naš ugled na tržištu – kazala je Reić.

Vijest o nagradi obradovala je, naravno, i Hrvatsku turističku zajednicu.

– Nakon što smo, prema podacima Eurostata, ove sezone zauzeli vodeće mjesto na Mediteranu, ovo je dodatna potvrda sigurne i stabilne pozicije koju naša zemlja uživa na međunarodnom tržištu. Velika Britanija jedno je od važnijih tržišta za hrvatski turizam i vjerujem da će se stabilizacijom situacije naši vjerni britanski gosti u većem broju vratiti – rekao je za Slobodnu Dalmaciju direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

U ovoj je kategoriji najboljom zemljom na svijetu proglašena Italija, dok je drugo mjesto pripalo Novom Zelandu, a treće – nama. U užem izboru nagrade, koja se ove godine dodijelila po osmi put, još su se našle neke od najboljih svjetskih destinacija poput Francuske, Turske, SAD-a, Dubaija, Španjolske, Portugala, Grčke i Tajlanda.

 

M.M.