Ogranak Matice hrvatske u Splitu organizira natječaj za najbolju pjesmu o Marjanu za 2020. Natječaj se odnosi na učenike srednjih škola u Splitu. Primaju se neobjavljene pjesme, pisane hrvatskim jezikom (može i čakavskim dijalektom)

Tekstovi se šalju poštom pod lozinkom (šest znamenaka) u tri primjerka, pisani na računalu i isprintani. Unutar omotnice s pjesmom za natječaj staviti posebnu zatvorenu omotnicu i navesti istu lozinku, svoje ime i prezime, kućnu adresu, e-mail, br. telefona ili mobitela i naziv škole koju pohađa.

Tekstovi se šalju na adresu: Ogranak MH u Splitu, Marmontova 1/II, Split ili osobno donijeti na istu adresu utorkom od 10 -12 sati. Na omotnici naznačiti: „Natječaj za najbolju pjesmu o Marjanu“

Pjesme ocjenjuje natječajno povjerenstvo. Prva nagrada iznosi 1000 kn, druga 500 kn i treća 300 kn. Najbolje pjesme objavit će se na WEB (https://www.omh-split.hr) i facebook stranici OMH, časopisu OMH „Hrvatskim obzorjima“, časopisu MH Vijencu i u ostalim medijima.

Dodjela nagrada autorima pjesama obavit će se u Ogranku MH u Splitu, uoči Dana grada Splita, a promocija zbornika u kojem će se tiskati sve pristigle pjesme održat će se uoči Dana Marjana.

Natječaj traje do 15. travnja 2020. Za sva pitanja u vezi natječaja može se nazvati br. 098 9234 669 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

D.Z.S.