Četnički vojvoda Vojislav Šešelj dao je potporu Ivi Josipoviću za još jedan predsjednički mandat.

- Braćo Hrvati, pozivam vas da se listom odazovete na predsjedničke izbore koji se održavaju 28. decembra 2014. godine i glasate za najboljeg među Hrvatima, mog dragog prijatelja Ivu Josipovića - stoji u proglasu Vojislava Šešelja , koji je putem e-mail poruke pristigao na adrese medija u Hrvatskoj.

Šešelj smatra da je Josipović u prvom mandatu dokazao "dostojnim predsjedničke funkcije".

- Ivo Josipović je u proteklom mandatu već dokazao da je dostojan predsjedničke funkcije, lomeći krila hrvatskom nacionalizmu - stoji u proglasu.

Kako navodi, Josipoviću se zahvaljuje i na publicitetu koji je dao njemu osobno.

- Ja lično sam mu zahvalan što mi je presudno pomogao u trenutku kada me je Aleksandar Vučić blokiro na svim beogradskim televizijama , Tada je moj dobri Ivo inicirao saborsku raspravu o meni, raspravu u Parlamentu Evropske unije i u Savetu bezbednosti, dajući mi publicitet neprocenjive vrednosti - stoji u nastavku Šešeljevog proglasa.

Uvjeren je da će u drugom mandatu Ivo Josipović "povući hrvatske trupe sa teritorija Republike Srpske Krajine i otvoriti put uspostavljanju Velike Srbije".

- Od Ive Josipovića očekujem da će u narednom mandatnom periodu definitivno slomiti ustašluk u Hrvatskoj, radikalno potisnuti politički uticaj Rimokatoličke crkve i povući hrvatske trupe sa teritorija Republike Srpske Krajine . Uveren sam da će Ivo Josipović priznati nezavisnost Republike Srpske Krajine i otvoriti put uspostavljanju Velike Srbije - kaže se u nastavku proglasa.

Na koncu, poziva "sve poštene Hrvate i Hrvatice" da pomognu Ivi Josipoviću u osiguravanju još jednog predsjedničkog mandata.

-Zato apelujem na sve poštene Hrvate i Hrvatice da mu svojim glasom pomognu da ponovo postane predsjednik Hrvatske - stoji u proglasu Vojislava Šešelja koji je objavljen i na službenoj internet stranici Srpske radikalne stranke.

 

R. Horvat