Američki odvjetnik hrvatskih korijena, Luka Mišetić, objavom na društvenim mrežama podsjetio je kako su 4. kolovoza 1995., na dan pokretanja Oluje, "europski partneri" pokušali u UN-u izglasati sankcije i osudu Republike Hrvatske u Vijeću sigurnosti.

-U kasnim vecernjim satima 4 kolovoza 1995, dan kada je RH pokrenula Oluju, "europski partneri" u NY pokusali su u UN izglasati sankcije i osudu RH u Vijecu Sigurnosti. Jedna je zemlja stala na strani RH i blokirala pokusaje "europskih partnera" - podsjetio je Mišetić u objavi na svome twitter profilu.

>>

Nekadašnjeg urednika glasila "Polet", "desetog najmoćnijeg Srbina svijeta" i osobu koja "proizvodi buduće hrvatske intelektualce", Dejana Jovića, imenovao je najvećim proizvođačem mitova u Republici Hrvatskoj.

-Nema većeg proizvođača mitova u Hrvatskoj od Dejana Jovića. Kaže da se Srbi u RH nisu vidjeli kao dio SRB, nego YU, te da su se "bojali raspada Jugoslavije i povampiranog ustaštva u nezavisnoj RH."

Možda je zaboravio na povampiranog četnistva u Kninu 1989? - ističe Mišetić, podsjećajući videozapisom na mitingovanje u Kninu 1989. godine.

>>

 

R.H.