Obitelj

Mladen Pavković: Sjećanje na Majku, najdivnije stvorenje na svijetu

Od svih ljubavi na zemlji, najvjernija je ona – majčinska. Ona nas iskreno prati i u dobru i u zlu. Međutim, mnogi tek kad izgube ovo najdraže stvorenje počinju shvaćati da je nisu znali dovoljno cijeniti i iskazati joj svu zahvalnost koju zaslužuje, tim prije što je majka jedina i nezamjenjiva!

Rezultati autora rodnog identiteta – Slučaj dječaka Davida Raimera

U raspravi o Istanbulskoj konvenciji neki analitičari i komentatori govore o definiciji rodnog identiteta kao o znanstveno dokazanoj činjenici koja bi trebala ući u sve razine društva i poboljšati sigurnost. Kao primjer navode države koje su počele provoditi rodno neutralne aktivnosti i koje uklanjaju tzv. binarnu spolnu podjelu.

U Austriji jača otpor protiv surogat majčinstva

Nakon Francuske, Velike Britanije, Švedske, Italije i Rumunjske i stručnjaci iz Austrije priključili su se inicijativi borbe protiv surogat majčinstva. Surogat majčinstvo narušava ljudska prava muškaraca, žena i djece i radi se zapravo o trgovini djecom, ističe se u zaključku predstavnika različitih svjetonazora okupljenih u udruzi „Stop surogat majčinstvu" koji je u ponedjeljak 5. ožujka objavljen u Austriji.

Bermudski otoci ukinuli zakone o istospolnim zajednicama

Bermudski otoci su postala prva zemlja na svijetu koja je ukinula zakone o istospolnim zajednicama. Umjesto toga, homoseksualcima će biti dopušteno formirati civilno partnerstvo. Pravni obrat („U-turn“) dolazi manje od godinu dana nakon što je Vrhovni sud donio odluku o dopuštenosti istospolnih brakova, piše britanski Sunday express.