Čelni čovjek nacionalističke stranke Dveri, Boško Obradović, izazvao je incident u Skupštini Srbije.On je zajedno sa zastupnikom Ivanom Kostićem ušao tijekom zasjedanja s velikim transparentnom uperenim protiv vlasti Crne Gore.

Noseći transparente "Vučić i Milo - braća blizanci" i "Srbijo, zašto šutiš?", Obradović i Kostić su stali za govornicu parlamenta i upitali zastupnike vladajuće koalicije zašto ne reagiraju na usvajanje zakona u Crnoj Gori i uhićenje zastupnika Demokratskog fronta.

Potom je uslijedio kaos u kome su zastupnici vladajuće većine pokušali iz dvorane ukloniti transparent, a predsjednica Skupštine Maja Gojković je prekinula sjednicu.

Šef zastupnika naprednjaka Aleksandar Martinović u jednom trenutku je ustao i prišao govornici, ali je Kostić stao između njega i Obradovića, došlo je do povlačenja, a zatim je lider Dveri odgurnuo Martinovića.

Nastao metež, a u naguravanju je sudjelovao i ministar obrane Aleksandar Vulin. Jedan od zastupnika Srpske napredne stranke (SNS) oteo je transparente zastupnicima Dveri i potrgao ih.

Predsjednica Skupštine  pozvala je zastupnike i osiguranje na mir i da ne reagiraju na provokacije.

Podsjetimo, iako su prosrpski oporbeni zastupnici Demokratskog fronta (DF) uporabom pirotehnike, uništavanjem inventara, uvredama i prijetnjama pokušali prekinuti rad crnogorske Skupštine i odgoditi donošenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, nakon intervencije policije koja je privela 22 osobe, zastupnici vladajuće većine u 2.30 ujutro u petak izglasali su zakon u onom obliku u kojem je od strane Vlade bio predložen. 

 

M.M.