Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko sudjelovala je na plenarnoj sjednici u raspravi o razvojuistočnog susjedstva, gdje je izrazila potporu svemu što je Europska unija postigla u tom području, te želju da se nastavi tim putem.

-Želja nam je da s Odborom za vanjske poslove i svima koji se zalažu za napredak regije pokažemo građanima tih zemalja da jedino s europskim vrijednostima mogu preobraziti i poboljšati svoja društva i svakako ćemo nastaviti raditi na tomu, istaknula je.

Zovko se kao zamjenica koordinatora EPP-a u Odboru za vanjske poslove i stalna izvjestiteljica za Azerbajdžan pobliže osvrnula na odnose Europe sa zemljama izistočnog susjedstva, naglasivši da, s obzirom na najnovija zbivanja uUkrajini, Gruziji i Moldaviji, Unija mora početi ulagati veće napore kako bi ove zemlje vratila na pravi put.

-Omogućili smo putovanje bez viza, kao i razne druge mogućnosti za mlade ljude, kako bi se uvjerili da Europska unija može doprinijeti izgradnji boljeg društva. Nadam se da će Parlament i novi sastav Komisije nastaviti dosadašnjim putem i da će u nama imati najjače saveznike, zaključila je Zovko.

 

M.M.