Grad prix ovogodišnjeg međunarodnog glazbenog festivala 'Melodije Mostara' otišao je u ruke klape 'Hrvoje' za skladbu 'Sto godina skupa'.


'Jako smo ponosni na večerašnju pobjedu. Ovo je prvi samostalni nastup klape 'Hrvoje' i mislim da smo predstavili jednu vrlo lijepu pjesmu. Mi smo rekli nama nagrada zbilja nije važna, bitno je da ova pjesma živi i da bude prihvaćena u publici. Po reakciji publike u dvorani mislim da smo napravili dobar posao, rekao je Vanja Gavran, član klape 'Hrvoje' za portal Bljesak.info.


Pored klape 'Hrvoje' nagradu su dobili i Žanamari & J'Animals za najbolju interpretaciju za skladbu 'Slobodan pad', te Alen Slavica koji je dobio nagradu za najbolju glazbu za pjesmu 'Kad sam s tobom tuga prestaje'. Nagrada za najbolji aranžman dodijeljena je Zoranu Jelenkoviću za pjesmu 'Sanjam', dok je najbolju koreografiju prema mišljenju žirija imao Zdravko Krtalić - Pipa.

Posebnu nagradu grada Mostara uručio je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić slovenskoj glazbenici Tanji Žagor koja se na festivalu predstavila skladbom 'Zaljubljena u život'.

Na festivalu su također, pored navedenih nastupili i Dean Dvornik, Romeo Nikolić, Željka Bošnjak, Ivo Amulić, Josip Bilać, Antonio Čarapina, Igor Vukojević, Ivan Mikulić, Berny & Baz, Paula Jusić, Katarina Ošo, Macao Band, Dijego Zulijani, Bruno Baković, Jasmin Fehrić, Željko Ćoruka Čupo, te grupe 'Versi' i 'IF'.


M.B.