Tjedan dana uoči Papina dolaska, u nedjelju, 29.5 održana je zadnja 4. svibanjska nedjeljna molitva Svete krunice, navečer kod Zdenca života, u 20h, u sklopu projekta Pripremimo srca i trgove za Papin dolazak.

Inicijativi Kristova Stola i Drine Ćavar, odazvala se i Udruga Marijina Dječica iz Sv. Klare, koji su na Kazališni Trg stigli u narodnim nošnjama, i s velikom 50- metarskom izvornom hrvatskom etno-krunicom, ručnim radom, koju su nedavno predstavili i blagoslovili u Rimu, prigodom Papine beatifikacije, a koja je nastala prema nadahnuću i zamisli njihove predsjednice Dijane Bauman, u sklopu njihova projekta "Krunicom po svijetu". Krunica se sastoji od velikih platnenih vezenih crvenih, bijelih i plavih srca, međusobno povezanih trobojnicom, u središtu je veliko srce s hrvatskim državnim grbom, a križ na čelu krunice sadrži simboliku kaleža Krvi Kristove iz nacionalnog ludbreškog svetišta.

Na početku molitvene svečanosti, hrvatska krunica je postavljena oko Zdenca života, s križem i prvim srcima krunice, usmjerenim prema zgradi Hrvatskog narodnog kazališta, gdje će se iduće subote Sveti Otac susresti "s predstavnicima kulture, akademske zajednice, poduzetnika, civilnog društva, politike, diplomatskog zbora te s poglavarima vjerskih zajednica." Članovi obiju udruga - Kristov Stol i Marijina dječica, s drugim sudionicima i moliteljima u hrvatskim narodnim nošnjama i civilu, unutar prostora oko Zdenca života, i velike krunice postavljene preko okruglog zidića, s hrvatskom zastavom i upaljenim svijećama u rukama, zapjevali su svibanjske marijanske pjesme, i izmolili pripravnu molitvu za obitelj i pohod Pape Benedikta XVI, slavno otajstvo svete krunice, litanije Majke Božje, službenu molitvu za kanonizaciju bl. kardinala Stepinca, koji je osuđen i mučen za vrijeme Titova komunističkog diktatorskog režima, a na čijem grobu će se  Papa pomoliti tijekom svoga posjeta zagrebačkoj katedrali. Na poticaj članova Hrvatskog pokreta za život i obitelj, posebno se molilo i za Domovinu, i naše nepravedno osuđene generale, a susret je završio pjesmama Zdravo Djevo, Kraljice Hrvata i Bože čuvaj Hrvatsku, pri čemu im se priključio i dio brojne publike po izlasku s upravo završene predstave u HNK.

Svi okupljeni pozvani su da se, na poticaj naših biskupa, ovaj tjedan priključe molitvi devetnice Svetoj obitelji, za hrvatske obitelji i narod, te svetim misama  pred likom Majke Božje od Kamenitih vrata u Zagrebačkoj katedrali, svakoga dana u 19h, kao i da svečano i dostojanstveno s molitvom i klicanjem dočekaju Svetog Oca na ulicama i trgovima našega grada, uz poseban poziv na velebnu nedjeljnu Svetu misu sa Svetim Ocem na hipodromu i Nacionalni obiteljski susret s hrvatskim katoličkim obiteljima iz čitave Domovine i dijaspore!

Drina Ćavar