Čitam odgovore na vrlo uznemirujuću izjavu „vrle“ zastupnice SDP-a u kojima joj se poručuje kako „Bulić i Thompson ne revu već pjevaju o ljubavi hrvatskog čovjeka prema ljepotama svoje zemlje“ te da “ona reve i zavija poput vuka samotnjaka“.

Osobno bih prije rekao kako ona nikako nije vuk samotnjak, već je samo jedna iz gladnog čopora mrzitelja svega hrvatskoga.

>>

Ako bih išao dalje od toga, poručio bih joj da nastavi i dalje zavijati jer nama Hrvatima njezino zavijanje neće nauditi, kao što nas ni njezina mržnja neće zastrašiti.

Usto, zastupnicu SDP-a bih još upitao što njoj više smeta: Hercegovina ili Thompson?

Naravno, iz onoga što je izjavila, kao i iz nekih ranijih stavova izrečenih u Hrvatskom saboru, razvidno je kako njoj smeta puno više od toga. A meni osobno najviše smeta i uznemiruje njezin rasizam kojeg iskazuje prema Hrvatima, posebice prema Hrvatima iz Hercegovine i zemlji Hercegovini iz koje i sam potječem.

Doista nije lijepo da iz usta jedne zastupnice u Hrvatskom saboru „kljuvaju takve rasističke bljuvotine“ koje smo mi Hrvati iz Hercegovine gotovo bili zaboravili iz vremena antihercegovačke histerije s neprimjerenim vicevima, bijelim čarapama i autobusima HNS-a i Stipe Mesića, a koja je bila debelo plaćana tko zna čijim novcem.

Nakon pljuvanja po Vukovaru Borisa Dežulovića, te nove izjave Mirele Ahmetović, pitam se što je sljedeće na redu? Hoće li im se u takvim ili sličnim izjavama pridružiti netko od stranke „Možemo!“ čiji pojedini članovi svojim istupima daju naslutiti kako se sprema novi val koji bi pokušao regionalno podijelio Hrvate?

No, toga vala više neće biti. A da ga neće biti pokazao je i čitav navijački Poljud te sve poruke hrvatskog zajedništva upućene i sa brojnih transparenata koje protivnicima Hrvatske nije bilo lako gledati. Sada, nakon nekoliko dana razmaka od utakmice protiv Rusije, osobno ne znam jesam li sretniji zbog te naše velike hrvatske pobjede ili Mireline bruke i velike muke koju njoj i sličnima iz sve malobrojnijeg čopora gladnih vukova stvaraju Thompson i Hercegovina.

I kada bih pozvao „vrlu“ zastupnicu SDP-a da dođete u Hercegovinu i uvjeriti se kako u njoj žive dobri, plemeniti, normalni i čestiti Hrvati koji “vole svoje – najviše”, ne znam bi li to promijenila njezinu mržnju prema Hrvatima iz Hercegovine na kojoj je, sudim, očito odgojena. Jer, “što vrijede argumenti protiv zlurada srca”!

Zato poručujem zastupnici SDP-a da ostane tamo gdje je i da nastavi zavijati, jer očito u tome uživa. A mi Hrvati možemo i nadalje mirno slušati i smijati se njezinu zavijanju. Pa bar smo se mi Hrvati u Hercegovini naslušali zavijanje i gorih pasa “dok su bili za užasa”, pa smo sve to preživjeli, a preživjet ćemo i ovo revanje i zavijanje Mirele Ahmetović.

Dr. Jure Burić