Svakog tjedna notorno piskaralo J.P. u jednim dnevnim novinama objavljuje svoju kolumnu. Teme koje obrađuje su iznimno različite: od čuvanje koza, projekcije filmova, pljuvanja po hrvatskim braniteljima i Domovinskome ratu, pa sve do vremenske prognoze.

U medicini bi rekli- „doktor opće prakse“!

Nu, nakon što je ovih dana jedan literata iz „novinske kuhinje“ skupine njegovih istomišljenika imao proljev po hrvatskim svetinjama, a poglavito po stradanju Grada Vukovara, i Jurici je bila dužnost da se javi i zaštiti (ne)kulturno novinsko dobro, ili bolje rečeno novinsku perjanicu nekih srpskih listova i časopisa ala Pupovčeve Novosti.

Taj svoj komentar nazvao je „Vukovar, hladni, stakleni sarkofag“ (6.11.2021.). Oni koji su s mukom i gađenjem uspjeli pročitati što ovaj piše (papir sve podnosi) vjerojatno su nakon toga morali brzo na toalet!

Kao prvo, ovo piskaralo, malo što razumije kad je u pitanju stvaranje hrvatske države, pa stoga teško može ući i u problematiku Grada Vukovara, a osobito u srca onih koji su ga branili i za njega – krvarili.

Čudom se čudi da „dok drugi gradovi imaju fešte i fjere- Vukovar ima komemorativnu povorku“. (Umjesto toga valjda bi trebao imati karnevalsku, op.p.). Zatim piše (zamislite!) da „dok drugi gradovi imaju plaže, diskoteke i zabavne centre, Vukovar ima križeve, vodotornjeve i groblja…“.

Stoga je njegov drug-literata – komšija morao objaviti članak- „Jebo vas Vukovar“.

On kao i njegovi „pomozbog“ spisatelji „svim se srcem zalažu da se pjeva i pleše na Ovčari, da se igraju (srpska) kola u dvorištu ratne vukovarske bolnice ili da se na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata otvori i neki disco klub ili kiosk s kobasicama“.

Tim i takvima je dosta komemoracija, svetih misa, paljenje svijeća, polaganje vijenaca, jer što je 1991. u tom gradu bilo, bilo je!

Stoga je netko, piše (drlja) Jurica već napokon trebao reći-„Jebo vas Vukovar“!

Nu, s obzirom da su po njemu i sličnima hrvatski branitelji „desničari“ i ono što je najgore „nepismeni i ne školovani“ (!?) oni, zamislite, nisu uopće shvatili poruku ovih i ovakvih ekstremnih ljevičara, kojima krvava crvena zvijezda petokraka nikako ne izlazi iz srca.

Ne bih se uopće čudili da sljedeća vijest na početku svih informativnih emisija bude: netko je nekog borisa ili juricu zalio kantom – govana!

Ne znamo je li bi to oni shvatili da je to netko učinio samo i isključivo iz razloga „da brže uče i rastu“, a ne zbog toga što ih netko ne voli ili mrzi, ili im je jalan i zavidan što su im vrata „svih“ medija otvorena, jer su oni, što opet branitelji ne shvaćaju, istinske ruže, istinskog (balkanskog) novinarstva!

 

Mladen Pavković