U značajnoj medijskoj blokadi gdje se činjenicam manipulira kako kome odgovara ipak je moguće pronaći i radove poput 'Posebnog izdanja dokumentarnih filmova na USB box-u Romana Leljaka'.

Riječ je o dokumentarnim filmovima: Huda jama, Maribor, Mit o Jasenovcu i Djeca s Kozare. S obzirom da je RH još uvijek 'antifašistička', dio povijesti (antifašistički zločini) je gotovo zabranjeno istraživati, a ako se netko i usudi, diskreditacije tih istraživača su neumjerne, neumjesne i stoga nisu vrijedne spomena. O tome mogu više govoriti gospoda Igor Vukić i Roman Leljak čiji se rad često bez razloga omalovažava i u medijima uglavnom ignorira .

Spomenuta cijenjena gospoda nisu titulom znanstvenici, no nedostatak titule ne umanjuje vrijednost njihovog rada. Naime, radije bih bio istraživač tipa Igora ili Romana i objavljivao javnosti nepoznatu arhivu, nego 'znanstvenik od wikipedije' koji falsificira. Njihova istraživanja možda možete osporiti u recimo 10% slučajeva, no u 90% dokumentiranog istraživanja to nije moguće, što znači da su oni pronašli pravi putu do istine. Tek uz pomoć države hrvatska znanstvena elita (ne ona antifašistička) dat će oblik Vukićevim i Leljakovim istraživanjima jer to hrvatska i svjetska javnost zaslužuje.

Svaki od spomenutih dokumentarnih filmova pogledao sam više puta i svaki put sam doslovno bio šokiran s 'djelima' antifašističkog ludila. Kakva je to pravna država koja ne istražuje antifašističke zločine genocidnog karaktera? Kad ljudi vide da je nekome dozvoljeno sve, a nekome ništa, gube povjerenje u pravnu državu, u političare kojima ne vjeruju. To je svakako jedan od najvažnijih razloga neuspjeha hrvatskih vlada u zadnjih dvadesetak godina, neuspjeha koji svakodnevno opterećuje građane RH. Kad bi građani vjerovali političarima onda bi se u doba 'Korone' cijepili svi.

Hrvatski premijer Račan (hrvatski Honecker) je učinio sve da se antifašistički zločini zaborave, a da se istražuju zločini u Domovinskom ratu, i to ne onih koji su razarali Hrvatsku, već onih koji su je branili. Umjesto da mu je suđeno za sva nedjela koja je učinio tijekom svog 'bogatog' komunističkog života, dobio je priliku postati premijerom RH i gospodarski je razoriti. Od njegovog 'djela' se još nismo oporavili.

Što god naši političari poduzimali osuđeno je na neuspjeh i to sve dok se ne istražu antifašistički zločini. Vlada koja to ne shvati, bit će vječno zarobljena u prošlosti i osuđena na neuspjeh. U tridesetak godina postojanja Republike Hrvatske mi kao narod još nismo dobili priliku pokazati što možemo i koliko vrijedimo, upravo zbog medijski nametnutih beskarakternih političara koji bi sve učinili da zadrže vlast na štetu omalovaženog naroda koji vjeruje (pratite što pišu mediji) da se 'svastike' (i ostali simboli poput slova U, NDH itd.) crtaju pod zaštitom antifašista, jer neprijatelja treba i izmisliti ako je to u korist partije (HDZ-SDP-i ostali). Ako služite tuđim interesima, osporavate rezultate referenduma ili otežavate provođenje referenduma, ako donosite izborne zakone koji ne poštuju volju birača i gdje lošiji kandidati imaju prednost, ako manjine imaju veća prava od većine, ako u bescjenje prodajete državnu imovinu da bi pokrili rupe u državnom proračunu, i još puno, puno više toga, onda Vas narod s punim pravom proziva za veleizdaju.

Iskreno bih preporučio spomenute dokumentarne filmove na USB box-u Romana Leljaka svakom čovjeku kojemu je pravda i istina važnija od ideologije.

 

Dr Ivica Tijardović