Evo, napokon smo i to dočekali. Korona više nije prva vijest u središnjoj informativnoj emisija HRT-a (29.9. u 19 sati) već je to izlazak na slobodu iz Remetinca kninske kraljice, teško optužene za teški kriminal u aferi Vjetroelektrane– Josipa Rimac.

Ona je svojim izlaskom, dotjerana kao da je došla s neke modne piste, raspoložena, vesela i sretna, zasjenila i svečanost u svezi blagdana sv. Mihovila-zaštitnika policije.

HRT-ovim urednicima najvažnije je da je Rimac opet tu. U istražnom zatvoru je kaže napisala i knjigu, s naslovom „Mater i ćaća i pet kćeri“, pa narod jedva čeka da je ugleda u knjižarskim izlozima.

Kakva korona, kad nam se vratila kraljica!

Kao bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave, zatražila je i vjerojatno će dobiti i plaću po modelu 6+6!

Optužnica za nju i njezine kompanjone navodno iznosi više od 30 tisuća stranica, stoga bi bilo bolje da se iza rešetaka posvetila obrani, ali možda računa da će sve to otići niz vjetar i da će ponovno žariti i paliti, kako samo to ona zna.

S druge pak strane kad je neki hrvatski branitelj izašao iz Remetinca uglavnom ga je dočekao tek netko od njegove najuže obitelji, a novinari – „lešinari“ nisu mu dali priliku da se poput Rimac i njoj slični brani.

Što ćete, tako je, kako je!

 

Mladen Pavković