Poslušavši kratki intervju esdepeovca Rajka Ostojića na televiziji, ostao sam fasciniran njegovim licemjerjerstvom i politikanstvom jer, umjesto da nudi nove ideje za boljitak hrvatske nacije i njezinih državljana, on se bavi politikanstvom i napada one koji su najzaslužniji za stvaranje demokratske, nezavisne i suverene hrvatske države – hosovce.

On danas tvrdi da se Tuđman odrekao hosovaca, a po Tuđmanu su do jučer pljuvali esdepeovci, što je tipično licemjerje. Da, on insinuira da Tuđman nije želio hosovce ni njihov poklič ''Za dom – spremni'', ali za to ne iznosi nikakve vjerodostojne argumente jer hosovci su bili hrvatski dragovoljci koji su postali dio hrvatske vojske. Oni su kasnije osnovali svoju udrugu sa hrvatskim grbom i hrvatskim pleterom, svojim nazivom, dakle, sa simbolima časti, odanosti i pokličem ''Za dom – spremni'', koji su koristili da bi nadvladali strah od smrti u obrani Vukovara i cijele Hrvatske, a tu udrugu je registrirala i ozakonila Račanova vlada.

Međutim, Tuđman se služio takvom retorikom, jer je znao tko su mu neprijatelji u Hrvatskoj i tko ga cinka pred međunarodnom zajednicom, samo da ne bi ugrozio ostvarenje svojeg političkog sna – stvaranje hrvatske države, a vjerujem da se u svojoj duši divio njihovoj hrabrosti i odanosti koja mu je pomogla da stvori nezavisnu i suverene državu Hrvatsku. Tuđmana se može optuživati sa argumentima i bez njih, jer živimo u demokraciji, ali nikada mu ne smijemo umanjiti njegovu političku i vojnu mudrost.

Hosovci su u Vukovaru zaustavili JA i četnike za više mjeseci, a to mu je dalo vremena da se naoruža, najprije kupnjom oružja u inozemstvu, a potom i oružjem iz jugoslavenskih vojarni. Zašto Ostojiću ne smeta poklič ''U boj – za narod svoj''? Taj poklič je dosta sličan pokliču ''Za dom – spremni''?

Stoga se nameće pitanje: Tko je razoružao HTO? Naravno, komunist Račan. Zašto su komunisti napustili Sabor kada je proglašena hrvatska država? Očito, zbog odanosti komunističkoj Jugoslaviji.

Istina je pak da bez hosovaca ne bi bilo demokratske, nezavisne i suverene hrvatske države, a to je ono što muči političara Ostojića i sve ljevičare iliti lažne liberale. Očito, esdepeovca Ostojića i sve ljevičare boli raspad i nestanak Jugoslavije, pa njegov odnos prema hosovcima je sasvim logičan.

Ostojić hosovce poistovjećuje sa ustašama koji su za njega fašisti i nacisti, a takav zaključak može izvesti samo jedan fanatik bilo koje provenijencije. Talijanski fašisti su bili neprijatelji hrvatskog naroda, ali kad je Pavelić osnovao NDH, takvi su bili međunarodni uvjeti zahvaljujući politici kraljevine Jugoslavije. Njemu se pripisuju rasni zakoni, a takve zakone su imale gotovo sve europske države, uključujući i Srbiju. Srbijanska Jugoslavija je potpisala pakt sa Hitlerom, a to je na hrvatski etnilčki prostor dovelo naciste i fašiste.

Zašto se rasni zakoni pripisuju samo NDH-u, ali ne i Srbiji koja je bila prva država u Europi koja je postala ''juden frei'', a u tomu ju je podržavala SPC koja je također podržavala četničke pokolje u BiH i Hrvatskoj. Kasnije četnički koljači postaju Titovi partizani i sprovode genocid nad hrvatskim narodom, točno po planu SPC.

Ustaše jesu bili nacionalisti, ali ne i nacionalni socijalisti koji su njegovali Titovi komunisti i zvali ga ''jugoslavenski socijalizam''. Nacionalisti su bili pobornici narodne države. Zar jugoslavenski socijalisti nisu bili sljedbenici Hitlera, a tako su se i ponašali. Hrvati su bili žrtve Tita isto kao što su Židi bili žrtve Hitlera. Hitler je vanbračno dijete Žida, a Tito je navodno bio Hrvat.

Ustaše se prvi put pojavljuju na političkoj sceni nakon ubojstva hrvatskih zastupnika u jugoslavenskoj skupštini u Beogradu. Oni su ubijeni samo zato što su bili Hrvati i hrvatski nacionalisti od strane jednog četnika kojeg Srbijanci i prečki Srbi slave kao srbijanskog heroja. Možda ga SPC proglasi i svecem.

U svojem začeću, ustaše nisu bili ni fašisti ni nacisti nego nacionalisti i koristili su taj poklič prije nastanka NDH. Nacionalist se bori za stvaranje narodne države, a to je legitimno pravo svakog naroda po povelji UN. Svejedno, nastankom NDH, ustaše su koristili poklič ''Za dom i poglavnika – spremni'', pa je lažno i nemoralno poistovjetiti hosovce sa ustašama, mada su se i ustaše borile za suverenu i nezavisnu Hrvatsku za razliku od zavedenih skojevskih partizana.

Temelj tog pozdrava je ''Za dom'' i koristio se puno stoljeća ranije. Logičan odgovor vojnika jest ''spremni'' ako je cilj nezavisna i suverena hrvatska država, a to je nedvojbeno bio cilj ustaša. Slično značenje je imao i poklič ''U boj – za narod svoj'' ali on se više odnosio na očuvanje narodnog identiteta. Izgleda da komunisti ne razlikuju pozdrav od pokliča.

Je li poklič ''Bog i Hrvati'' također fašistički ili nacistički? Mnogi Hrvati ne znaju da jer naziv Harvač ili Hrvat nekada značio BOG. Na suglasničkom pismu taj naziv se pisao HRUČ, a odatle kršćanski KRIS ili KRIST. Ovaj poklič se koristio za održavanje hrvatskog narodnog identiteta kroz povijest.

Kako svi ljevičari uspoređuju hosovce sa ustašama, moram zaključiti da su sve ljevičarske stranke u Hrvatskoj, posebice SDP, orjunaško četničke i koriste komunističkog diktatora i zločinca Tita za svoje orjunaško četničko djelovanje u nezavisnoj i suverenoj državi Hrvatskoj. Takve bi kažnjavala svaka demokratska i normalna država jer se radi o pokušaju rušenja hrvatske države i povratka u komunistički nacizam Jugoslavije. Nasljednicima KPJ – SDP-u, trebalo bi zabraniti političko djelovanje u demokratskoj Hrvatskoj.

Zbog toga intervjua sam analizirao Ostojićevu biografiju jer to mi je omogućilo da bolje razumijem njegovo politikanstvo. Naime, on ne otkriva svoje etničko porijeklo, a to je temelj razumijevanja svake politike. Pa ako je netko, recimo, etnički Mađar, on to slobodno može tako izjasniti jer to je njegovo etničko porijeklo. Međutim, ako Mađar ima hrvatsko državljanstvo, onda je on po nacionalnosti Hrvat. Nacija znači država, a ne narod. Taj Mađar može slobodno njegovati svoj jezik i običaje, ali ne na grbači države nego o svojem trošku. Takva je bila kolonijalna, a takva je i moderna američka demokracija. Međutim, Mađar u Hrvatskoj ne može imati svoj nacionalni teritorij, svoje škole i svoju povijest, a to traži Pupovac i njegovi četnici, zajedno sa SPC.

Čija je bila episkopija u Sremskim Karlovcima: hrvatska ili srbijanska? Zar ju nije posvojila SPC mada ona nikada nije bila srbijanska jer se nalazila na teritoriju trojedne kraljevine Hrvatske? Zar današnji srbski pravoslavci u Hrvatskoj i BiH nakon propasti Venecije nisu došli pod jurisdikciju Pape i služili se katoličkim crkvama. Oni su bili Hrvati i hrvatski unijati ili grkokatolici jer su zadržali bizantske crkvene običaje. Tek pojavom srbstva 1795. godine pojavljuje se Srbi u Hrvatskoj i BiH.

Naime, u početku nametanja kršćanstva, Latini su Hrvate zvali Cerveni, a nametanjem kršćanstva, oni su postali Cervi, što se kasnije odrazilo kao Servi. Bizantski car Porfirogenet je Serve nazvao Serbi jer bizantsko pismo nije imalo slovo za glas V i pisalo ga je slovom B. Davno ranije Herodot ih je nazivao Kelti jer Stari Grci su bili Semiti koji su okupirali hrvatski etnički prostor, a to nam pokazuju prezimena grčkih filozofa, pjesnika i dramatičara.

Kada bi Plenković imao muda i poznavao pravoslavne kanone, odmah bi registrirao HPC i zabranio SPC da djeluje u Hrvatskoj jer sve pravoslavne crkve su autokefalne, dakle, državne. SPC je neprijatelj hrvatske države i hrvatskog naroda i treba joj zabraniti djelovanje u Hrvatskoj. Zar ne vidi što se događa u Crnoj Gori? Hadezeovci, probudite se i počnite razmišljati o hrvatskoj državi i hrvatskom narodu umjesto o svojoj pohlepi i vašoj komunističkoj ideologiji.

HDZ se mora probuditi ili će nestati sa hrvatske politike scene. Dosta je komunističko udbaških manipulacija sa tom strankom i njezinih manipulacija sa hrvatskim narodom. Političar Ostojić se mora izjasniti tko je da bi bolje razumjeli njegovo političko djelovanje.

 

Srećko Radović