Povodom sulude izjave pročetničkog političara iz Crne Gore Nebojše Medojevića, čelnika Pokreta za promjene, na svom Instagram profilu reagirao je Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost BiH i bivšeg ministra sigurnosti BiH.

Radončićev status prenosimo u cijelosti.

– Skoro zaboravljeni četnički političar iz Crne Gore Nebojša Medojević, koji je već duže vrijeme pod sudskim postupkom zbog pranja (ruskih) para i njihovo guranje u tamošnje izbore, objavio je jednu užasnu tvrdnju.
Elem, Fahrudin Radončić, Hašim Tači (predsjednik Republike Kosovo), i službena obavještajna služba Crne Gore, tobože, daju lažne putovnice za pripadnike kavačkog klana!?

Medojević je, inače, poznat po suludim tvrdnjama na račun aktuelne crnogorske vlasti i njenog NATO puta.

Također, politički je bio vezan za zemunski klan, koji je ubio srbijanskog premijera Zorana Đinđića.

Ipak, da u ovom slučaju sve nije obična politika, znaju oni koji čitaju regionalne medije i tekstove o ratu škaljarskog i kavačkog klana. U njemu je ubijeno više od 30 ljudi. Ponekad su ubijani pojedinci samo zato što su poznavali ili bili rođaci nekoga iz rivalskog klana.

Onda je posve jasno da se ovakvim tvrdnjama – da pomažem suparničkom klanu – od mene i moje djece prave smrtne mete za profesionalne ubojice.
Podatak da Medojevićev tvit, znajući ko je u pitanju, nije objavio niti jedan crnogorski medij, dovoljno govori za sebe.

Ipak, fundamentalistički sarajevski “Stav”, koji je u vlasništvu turske kompanije ”Čengiz” i u bliskoj je vezi s prvom obitelji u Bošnjaka, Medojevićevu je laž – kakvo li čudo – prvi pronašao i hitno je objavio!
U roku odmah ista priča je plasirana u SDA bliskoj “Slobodnoj Bosni”. Već viđeni scenarij i posao za odvjetnike.

Ipak, nije potrebna velika mudrost pa da se shvati veza obavještajnog podzemlje četničke i fundamentalističke kamarile.
Nije teško vidjeti ni nastavak brutalnih prijetnji “respiratorske” mafije. Prijetnje su u dva videa prošlog tjedna već upućene novinarima “Raporta”, ali i direktno meni. Šta tek reći o prijetnjama glavnoj državnoj tužiteljici BiH?

Nije teško u ovoj opasnoj igri prepoznati ni osvetu zbog moje ministarske uloge u aktiviranju istrage zbog izdavanja lažnih viza za ilegalne migrante iz Pakistana, koji su dolazili u Sarajevo. Jer, poruka je jasna: veleposlanik BiH u toj državi je davao lažne vize migrantima, a Radončić kavačkom klanu!

E, bagro, to vam neće proći – napisao je Radončić na Instagramu.

Inače, mediji podsjećaju da u Bosni i Hercegovini Ministarstvo sigurnosti nema nadležnost za izdavanje putovnica, već Ministarstvo civilnih poslova.

Istodobno, SDA je za Radončićevog nasljednika kandidirala Selmu Cikotića, zbog čega negoduju iz braniteljskih udruga, ali I iz HNS-a te HDZ-a BiH.

M.J.