Na području Hercegovine je zabilježeno novih šest slučajeva zaraze korona virusom, dok je na prostoru BiH na koronavirus pozitivno 45 osoba.

Ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice Mostar Ante Kvesić potvrdio je za Anadolu Agency (AA) da su dva novooboljela u Mostaru, kao i da su zabilježena četiri slučaja zaraze u Konjicu.

Sudeći prema pisanju sarajevskih medija, direktor konjičkog Igmana Džahid Muratbegović pozitivan je naime koronavirus, kao i trojica uposlenika ove tvrtke. U konjičkom Igmanu je prošlog tjedna održana svečanost povodom 70 godina tvrtke, na kojoj je bio jedan direktor iz Srbije koji za kojeg je kasnije utvrđeno da je zaražen. Na skupu u Konjicu nazočilo je 180 uzvanika.

U BiH do danas je na koronavirus pozitivno 45 osoba. Na snazi su brojne mjere, a u cijeloj zemlji je proglašeno stanje nesreće.

U Hrvatskoj su, prema najnovijim podacima, 102 osobe zaražene koronavirusom. Od ponoći su na snazi strože mjere radi sprečavanja širenja zaraze. U Srbiji je 97 registriranih slučajeva.

U svijetu je zabilježeno 219.769 slučajeva virusa korona, od čega je 125.037 aktivnih slučajeva, odnosno onih koji u ovom momentu imaju zarazu, podaci su statističkog portala Worldometer do jutros u 9.00 sati.

Zaključena su 94.732 slučaja, od čega je 85.754 osoba ozdravilo, 8.798 osoba je umrlo. Najviše slučajeva ukupno zabilježeno je u Kini, ali trenutno po broju oboljelih i preminulih u vrhu su Italija, Iran i Španjolska.

M.J.