Ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je povodom prosvjeda i nereda ispred Skupštine da Srbija “na silu mora da odgovori silom zakona”.

Vulin je naglasio da država Srbija mora dokazati da u njoj vladaju zakoni, a ne nasilnici i političari koji samo silom mogu ući u Skupštinu, priopćilo je Ministarstvo obrane.

– Zato što nisu kažnjeni oni koji su upadali s motornim pilama u RTS, oni koji su koristili poslaničku funkciju da bi razbijali vrata na Narodnoj skupštini, zato što nisu kažnjeni oni koji su za vrijeme izvanrednog stanja organizirali prosvjede, zato što nitko nikada nije kažnjen za zaustavljanje prometa u Beogradu i iživljavanje na mirnim građanima – zato su huligani i političari koji ih huškaju sinoć divljali u Beogradu – naveo je Vulin.

On je istaknuo da će ili svaki političar koji poziva na nasilje i svaki nasilnik koji je sinoć uništavao Beograd biti pronađen i kažnjen ili u Srbiji nema demokracije.

– Srbija na silu mora da odgovori silom zakona – poručio je Vulin.

Podsjetimo, trinaest policajaca i sedam civila je povrijeđeno tijekom sinoćnjih prosvjeda zbog najave uvođenja policijskog sata u Beogradu, potvrđeno je za RTS u Hitnoj pomoći.

 

M.M.