Zoran Milanović nikad nije izgledao kao potpuno normalna i razborita osoba, ali naročito velike promjene na njemu uočljive su nakon velikog političkog poraza 2016. godine. Usporedili smo njegove novije i starije fotografije te zbog velikih promjena zatražili mišljenje par pouzdanih liječnika.

Na glavi ima velike promjene, donji dio oko čeljusti mu je jako otekao, podbradak mu se enormno proširio i podignuo toliko da se više ne vidi vrat, na koži lica se javilo puno sitnih udubina, nos se napuhao, oči su mu crvene, a jedan član našeg konzilija je primijetio veliko opuštanje obraza. Promjene su uočljive i u psihičkim funkcijama poput nepotpunog pamćenja, naglih promjena raspoloženja, kaotičnog tijeka misli, neumjereno velikog teka za hranom i pićem, poteškoćama u održavanju ravnoteže i infantilnom facijalnom mimikom. Prema mišljenjima većine liječnika koje smo konzultirali, to su prevelike promjene da bi se mogle objasniti uobičajenim fiziološkim procesima starenja, a jedan liječnik kaže da niti neuspješni pokušaji pomlađivanja nemaju takve posljedice.

Prejedanje i opijanje s Dodikom

Jedina vrsta tvari koja može dovoditi do toliko velikih promjena u mentalnom i tjelesnom zdravlju su toksične supstance koje narušavaju metabolizam i osnovne fiziološke procese. Narušavanje Milanovićevog psiho-fizičkog zdravlja isprva se pripisivalo akutnom korištenju opojnih droga, što bi bilo razumljivo tumačenje za oštećenje nekih dijelova mozga, ali ne objašnjava ukupnu sliku simptoma. Rupičaste promjene na koži lica indiciraju na neki teži otrov koji je unošen kroz manje doze, a slične promjene su vjerojatno na unutarnjim i na reproduktivnim organima. Ako su otrovi naneseni na donje rublje kao u nekim ruskim primjerima, tada je zasigurno jasan razlog njegovih frustracija to što su se posljedice manifestirale ne samo u površinskim promjenama nego i u funkcionalnom smislu tamošnjih organa. Sličan dio simptoma pokazivao se na nekim ukrajinskim političarima koji su bili ciljani otrovima ruskih službi. S obzirom da neke od tamo korištenih supstanci poput dioksina imaju utjecaja na mentalne sposobnosti, moguće objašnjenje Milanovićevog ponašanja bi bio neki od otrova slične vrste. Zbog frustracije nakon poraza krenuo je koristiti droge, ali otrovi su vjerojatno bili aplicirani tijekom njegovih prejedanja i opijanja po Republici Srpskoj, uvažavajući činjenicu da tamo ima puno agenata ruskih službi, a nije isključeno niti da mu je navedeno mogla podmetnuti neka od brojnih prijateljica noći s kojima se družio. Kao posljedica narušenih mentalnih sposobnosti, potpao je pod rusku propagandu i radi toga zastupa ruske interese u ovom dijelu EU.

Poremećaji opravdavaju oduzimanje ustavnih ovlasti

Pozivamo ga da u kontroliranim uvjetima omogući izuzimanje uzoraka kose za toksikološko testiranje nakon kojeg u javnom interesu treba objaviti rezultate kako bi svima bilo jasno o kojoj kombinaciji droga ili otrova se radi. Nakon utvrđivanja dijagnoze birači bi mu trebali pružiti mogućnost odmora na smirenom mjestu duži niz godina, u tišini bijele tapecirane sobe gdje ga nitko ne bi trebao uznemiravati. Kako su pričali stariji komunisti „tko je lud ne budi mu drug“, pa je možda najbolje potpuno ga ignorirati.

Svakako su potrebne neke konkretnije mjere, jer ako ne bude smješten u sanatorij ili u pritvor, Ustavni sud mu ne može drugačije ograničiti aktivnosti. Njemu je zabrana čak dobro došla jer ne mora prikazivati program niti ozbiljnije argumente, nego može samo paradirati. Njega bi ustvari trebalo natjerati da pokuša napisati neki izborni program pa da svi vide kakve je to pametne stvari smislio i je li njegov program u suštini također jako rupičast i napuhnut pa sadržaj nadoknađuje vikanjem i nepristojnošću. 

 

M.M.