Na zrakoplovu Croatia Airlinesa koji je sinoć iz Zagreba sletio u Sarajevo uočena su oštećenja za koje se pretpostavlja da su nastala iz vatrenog oružja.

– Imamo informaciju. Ne znam je li propucan, ne znamo što se dogodilo. Činjenica je da je na zrakoplovu pronađena rupa 2 puta 2 centimetra i da je to uočio mehaničar u redovitom pregledu zrakoplova. Time se sada bavi Tužiteljstvo u Bosni i Hercegovini. Ne mogu vam ništa više reći, istraga traje – rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Oleg Butković za RTL.

O svemu su se oglasili i iz hrvatske kompanije Croatia Airlines.

– Nakon slijetanja zrakoplova Croatia Airlinesa Dash 8-Q400 koji je na redovitoj liniji Zagreb – Sarajevo jučer navečer poletio iz Zagreba te sletio u Sarajevo u 22.50 sati, na trupu zrakoplova uočena su oštećenja te se, sukladno uobičajenim procedurama nacionalnog avioprijevoznika, odmah pristupilo potrebnim koracima.

Trenutno je u toku policijski uviđaj koji ima za cilj utvrditi potrebne detalje vezane uz uzrok oštećenja, a o čemu ćemo, po njegovom završetku promptno obavijestiti javnost.

Sigurnost putnika i posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, dok se nacionalni avioprijevoznik i u ovoj situaciji vodio najvišim standardima sigurnosti – navodi se u priopćenju Croatia Airlinesa.

M.M.