“Komšićeva bahatost vidljiva je od načina na koji se odjenuo za emisiju, do stila kojim je pričao. Pregršt floskula, jeftinih spinova i obmana. Komšić je jedan od najvećih krivaca jer BiH nije onakva kakvom bi je on navodno volio vidjeti. I što je najbolje on je toga apsolutno svjestan, ali nije ga briga. Svjestan je da će ponovno prevarom i glasovima Bošnjaka biti izabran za hrvatskog člana Predsjedništva”, kazao je Nikola Grmoja, Mostov saborski zastupnik.

Komšića vidi kao pogonsko gorivo za hrvatski nacionalizam.

“Ne zanima ga kako to utječe na opstojnost Bosne i Hercegovine, sve što njega zanima je njegov vlastiti politički probitak. Ako je hrvatski nacionalizam i radikalizam vatra od koje BiH treba strepiti, onda je upravo Komšić gorivo”, kazao je.

Ima zamjerku i na uređivačku politiku HRT-a.

“Nažalost, porazno je da mu je u emisiji poput ove danas i to na javnom servisu omogućeno da se opet naruga Hrvatima u BiH prije nego ih još jednom prevari i ponizi”, zaključio je Grmoja u izjavi za Bild.ba.

Knezović: Zamislimo da je 1992. godine netko na HRT-u dao prostor Miloševiću

Gostovanje Željka Komšić u emisiji Nedjeljom u 2 komentirao je I politički aktivist Marijan Knezović.

“Hrvati iz BiH su danas opet poniženi i to u prime terminu Hrvatske radiotelevizije. Nevjerojatno je da osoba koja dva desetljeća vrši političku, verbalnu i društvenu agresiju prema velikoj većini Hrvata u BiH dobije pozornicu na kojoj Hrvate opet proglašava naprijateljima.

Zamislimo da je 1992. godine netko na HRT-u davao prostor tadašnjem najvećem neprijatelju Hrvata – Slobodanu Miloševiću. Padale bi glave. Danas ne padaju glave, ali padaju maske”, rekao je Knezović.

Krešić: Zamislite da je ‘neovisno’ novinarstvo iz Herceg Bosne ugostilo Milu Martića

Novinar i politički analitičar Zoran Krešić na Twitteru se kratko i jezgrovito osvrnuo na gostovanje Željka Komšića, u HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u 2”.

“Zamislite da je ‘neovisno’ novinarstvo iz Herceg Bosne ugostilo Milu Martića u svibnju 1991. malo da objasni zašto ih Zagreb ‘maltretira’. Kao što je Bakirov Čečen Sejdo Bajramović dobio termin na HRT kada planira četvrti put Hrvate s bošnjačkim biračima poniziti! Fuj!!!”, napisao je Krešić.

M.M.