Sabor je sa 120 glasova za i tri protiv izabrao Radovana Dobronića za predsjednika Vrhovnog suda. Dobranić se potom oglasio izjavom kojojm zahvaljuje na izglasanom povjerenju. Sabor je prethodno rad nastavio izjašnjavanjem o amandmanima na raspravljene zakonske prijedloge, a iza podneva uslijedilo je glasovanje.   

Dobronić će prisegnuti u ponedjeljak, najavio je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. Za Dobronićev izbor glasovalo je 120 zastupnika, a tri su bila protiv.

Radovan Dobronić oglasio se nakon saborskog izglasavanja te zahvalio na ukazanom povjerenju. Izjavu prenosimo u cijelosti:

"Povodom odluke Hrvatskog sabora kojom mi je izglasano povjerenje za obavljanje funkcije predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske ovim putem želim zahvaliti predsjedniku Republike Hrvatske gospodinu Zoranu Milanoviću koji me predložio kao kandidata i Hrvatskom saboru koji mi je iskazao povjerenje za obnašanje ove najviše dužnosti u okviru sudbene vlasti. Također zahvaljujem hrvatskoj javnosti koja mi je dala svoju podršku i povjerenje, bilo izravno ili putem medija. Očekujem dobru i konstruktivnu suradnju sa sucima Vrhovnog suda i sucima svih prvostupanjskih i drugostupanjskih sudova te isto takvu suradnju sa Ministarstvom pravosuđa i uprave na zajedničkom poslu jačanja pravnog reda i povjerenja javnosti u rad pravosuđa. Zahvaljujem medijima koji su pratili moj rad i postupak izbora te ih molim za još malo strpljenja dok ne sredim sve dojmove ", stoji u Dobronićevoj izjavi.

Dobronićevim izborom zaključena je višemjesečna kriza oko imenovanja na najvišu funkciju sudbene vlasti koja je upražnjena od sredine srpnja kad je istekao mandat Đuri Sessi, prethodnom predsjedniku Vrhovnoga suda. Predsjednika je dobilo i Državno izborno povjerenstvo (DIP), jer je predsjednik Vrhovnog suda i predsjednik DIP-a.

M.M.