Da je zastupnik SDSS-a u Hrvatskome saboru i vođa četničke pete kolone u Hrvatskoj Milorad Pupovac preuzeo od Andreja Plenkovića dužnost premijera pokazuje i njegova izjava o uhićenjima u Negoslavcima srpskim "Vestima":

“Ta uhićenja nisu vezana samo za obilježavanje nekih datuma u Hrvatskoj, već i kada to netko odluči pod pritiskom, a u Hrvatskoj je veliki pritisak da se privode i uhićuju Srbi. Kada je riječ o uhićenjima u Negoslavcima, od tih 11 privedenih dvojica su zadržana u pritvoru,. Poslije svega, znamo i tko su akteri koji su kreirali ta privođenja, a znamo i razloge kao i motive. Zato smo i poduzeli sve što se trebalo poduzeti. Predstoji nam da se još jednom glasno kaže da Srbi koji žive u Hrvatskoj ne mogu više biti taoci političkih sukoba između ekstremne desnice i vlade."

Po ustaljenom srpskom običaju Milorad Pupoivac kao i svo vrijeme otkad je politički aktivan, nastavlja s lažima kojima pothranjuje javno mnijenje u "srpskom svetu".

Prije svega za njega je 18. studenoga "neki datum u Hrvatskoj" a ne sjećanje na veliku žrtvu Vukovara koja je simbol hrvatskog otpora četničkoj velikosrpskoj agresiji. On kaže da su pripadnici četničke paravojne postrojbe iz Negoslavaca a ne radnici "Vupika" kako ih je predstavio načelnik općine Dušan Jeckov, uhićeni pod pritiskom te da u Hrvatskoj postoji "veliki pritisak da se privode i uhićuju Srbi". I to je jedna velika laž jer u Hrvatskoj ne postoji veliki pritisak da se uhićuju Srbi, jer je golem većinski dio od oko 200.000 pripadnika Srpske nacionalne manjine lojalan domovini Hrvatskoj, što je njih oko 10.000 dokazalo boreći se protiv večlikosrpske agresije.

U Hrvatskoj se štoviše zbog izdajničkog ponašanja svih vlasti od 2000. godine do danas štite oni Srbi za koje postoji opravdana sumnja da su počinili zločine u Domovinskom ratu, kao što je to slučaj s ovima iz Negoslavaca,. Da je u ovom slučaju Milorad Pupovac prekršio svoje ovlasti kao saborski zastupnik, što i nije prvi put, očituje se u ovoj njegovoj izjavi: "Znamo tko su akteri koji su kreirali ta privođenja, a znamo i razloge kao i motive. Zato smo i poduzeli sve što se trebalo poduzeti".

On dakle u ovom slučaju prijeti i stavlja na znanje da on upravlja izvršnom i sudbenom vlašću, što znači da mu je to omogućio sam predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković. Tim postupkom Andrej Plenković je u očima hrvatske javnosti dodatno radikalizirao ovaj slučaj s najavom da će njegova Vlada nastaviti, kad.

.

Vjekoslav Krsnik