Tjednik Novosti je glasilo Srpskog narodnog vijeća (SNV) na čijem je čelu Milorad Pupovac, koji je i odgovorna osoba u časopisu (vidi privitak).

Novosti se godišnje sufinanciraju iz hrvatskog državnog proračuna s tri milijuna i šest stotina tisuća kuna (vidi privitak).

O tome odlučuje Savjet za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske, čiji je član Milorad Popovac (vidi privitak).

Milorad Pupovac je predsjednik Srpske demokratske samostalne stanke (SDSS), najvažnijeg koalicijskog partnera vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Novosti su u svom posljednjem broju napale zamjenika gradonačelnika Kutine Damira Markuša (koalicijskog partnera HDZ-a), označivši ga gotovo kao mogućeg inspiratora terorističkog napada na policajce koji su čuvali zgradu Vlade Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora i Ustavnog suda (vidi privitak).

Damir Markuš je za zamjenika gradonačelnika Kutine izabran na koalicijskoj listi koju je predvodio HDZ (gradonačelnik Kutine je predsjednik gradskog ogranka HDZ-a Zlatko Babić). Markuš je i vijećnik Gradske skupštine Kutine, također izabran na koalicijskoj listi koju je predvodio HDZ (vidi privitak).

 

Bože Vukušić / Facebook