Nekadašnji saborski zastupnik Damir Kajin oštro je reagirao na informaciju kako su „svi IDS-ovi gradonačelnici kritizirali državu zbog uzimanja zemljišta“

-I kad god mislim da će nešto pošteno i pametno reći, mislim si, baš su se pravi našli... Koji licemjeri. Međutim, u Istri ništa novo. Tek kada Miletić i društvo progovore kako su vodeći IDS-ovci kupovali hektari svete istarske zemlje za 1-2 kn po mč, imati će pravo prozivati i vlast koja je loša. Tek kada progovore kako su se dodjeljivali kompleksi od čak 230 ha obiteljima vodećih IDS-ovaca, mogu govoriti i o šumama.

Pita se: što DORH radi?

-Istra je 70-tih imala cca 170 000 ha poljoprivrednog zemljista. Na današnji dan ispod 30 000 ha. Gdje je i kod koga nestalo to zemljište? Još 4 god. ove vlasti i Istra će pasti na manje od 20 000 ha poljoprivrednog zemljišta.

Žalosno je da je to nekada bila imovina "protjeranih" Istrijana. Žalosno je i da država upravlja šumama, ali kada vidim kako su se moja braća iz IDS-a obogatila pretvarajući javno u privatno, trgujući svetom istarskom zemljom dođe me da još jednom pitam: "što DORH radi"? Odgovor je ništa, već njihovi bivši tužitelji, a danas odvjetnici zastupaju neke od onih koji su u tome sudjelovali, istaknuo je Kajin.

 

R.H.