Na početku sjednice Vlade javnosti se obratio premijer Andrej Plenković. Govorio je o pucnjavi na Markovu trgu u kojoj je ranjen policajac.

"Svjedočili smo napadu na Trgu sv. Marka. Osoba koja je odgovorna je počinila samoubojstvo, policija i DORH utvrđuju sve okolnosti, no kao temu trebamo otvoriti motive i razloge za ovaj čin koji, prema informacijama kojima raspolažemo, ima i elemente terorističkog akta", rekao je Plenković na Vladi.

"Po informacijama kojima za sada raspolažemo ovaj čin ima elemente i terorističkog akta", kazao je predsjednik Vlade.

"Od ponedjeljka su pojačane mjere sigurnosti, one imaju privremeni karakter. Svi daljnji modaliteti zaštite modelirat će se u skladu sa sigurnosnom procjenom. Ranjeni policajac zbrinut je u Vinogradskoj bolnici, njegovo stanje je dobro i on se oporavlja", naglasio je Plenković i dodao da ga je u utorak osobno posjetio. 

Osvrnuo se i na činjenicu da s krajem ovog tjedna istječe moratorij na ovrhe. 

"Kao što znate, mi smo uveli moratorij na prisilnu naplati: prvo smo ovrhe odgodili na tri mjeseca, a onda za još tri. Međutim, 18. listopada on prestaje. Naglašavam da se obaveze moraju ispuniti. Zato sada šaljemo jasnu poruku. Ako preuzimate neke obaveze, morate ih i ispuniti", naglasio je Plenković.

 

M.M.