Četvrt stoljeća je prošlo od operacije Oluja, od vojno redarstvene operacije koja je odredila budućnost naše domovine početak kraja rata i uspostavu mira na ovim prostorima. Imam čast obratiti vam se danas, obrato se umirovljeni general Ante Gotovina okupljenima na proslavi Dana pobjede u Kninu. Svim okupljenima zaželio je dobrodošlicu.     

- Poštovani branitelji, dragi moji prijatelji. Ono sudbonosno vrijeme zauvijek nas je povezalo. zajedništvo naštih ljudi pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Frane Tuđmana, ministra obrane Gojka Šuška i svih načelnika Glavnog stožera - bile su presudne odlike da u teškim okolnostima izgradimo Hrvatsku vojsku i obranimo se, okončamo nametnuti rat te stvorimo pretpostavke za trajni mir, kazao je Gotovina.  

Svima u sustavu nacionalne i domovinske sigurnosti brinete o sigurnosti naše domovine, čestitam Dan domovnske zahvalnosti, dodao je. Pripadnici hrvatskih snaga - vama hvala, vama čestitam Dan pobjede i Dan branitelja!

- Strahote rata, godine patnji i stradanja nevinih, žrtve života mladih vojnika i onih koji su izgubili svoje zdravlje - u kolektivnoj su svijesti našega naroda i ugrađeni su u temelje naše državnosti. S ponosom i tugom sjećamo se naših prijatelja, poginulih i umrlih suboraca. S posebnim poštovanjem pozdravljam vas, drage obitelji, poručio je Gotovina.

- Kroz naučene lekcije naše burne i bremenite prošlosti - jači smo, i bolji ljudi. Spremni s optimizmom raditi danas za bolje sutra - u novom poglavlju. Hrvatska se razvija i gradi u modernu europsku demokraciju, socijalno pravednu državu koja brine o najmanjma i najpotrebnijjima, jer oni su ogledalo stanja našeg društva. Državu u kojoj svi njeni ljudi, bez obrzira na različitosti - uživaju sigurnost i slobode, jednaka prava i jednake obaveze. Zajednišvom svih nas ostvarit ćemo postavljene ciljeve i znat ćemo odgovoriti na sve izazove vremena u kojem živimo. Na tom putu želim nam uspjeh. Uz Božju pomoć, zaključio je svoje obraćanje Gotovina. 

 

M.M.