Uhićen je predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić. Sumnjiči ga se za zlouporabu položaja i ovlasti, a tijekom poslijepodneva trebao bi biti ispitan u USKOK-u.

Navodno je riječ o opsežnoj akciji MUP-a i USKOK-a u kojoj se tijekom dana očekuje još uhićenja.

U tijeku su pretrage poslovnih i privatnih prostora.

Jakupčićev odvjetnik Vladimir Terešak izjavio je kako još nije dobio uvid u cijeli slučaj. Glasnogovornica Hrvatskih šuma Ana Juričić Musa bila je iznenađena upitom medija o uhićenju. Kazala je kako djelatnici rade od kuće i nije znala reći o čemu se radi.

MUP je priopćio kako su u tijeku uhićenja državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti i gospodarske kriminaliteta s obilježjima korupcije. S realizacijom višemjesečnog kriminalističkog istraživanja PNUSKOK je započeo u petak rano ujutro na području Zagreba, Splita, Knina i Gračaca, priopćila je glasnogovornica MUP-a Marina Mandić.

Uhićena i Josipa Rimac

U akciji policije i USKOK-a uz predsjednika uprave Hrvatskih šuma uhićena jedržavna tajnica Ministarstva uprave i bivša kninska gradonačelnicaJosipa Rimac. Potvrdio je to za Jutarnji list njezin odvjetnikŽeljko Gulišija.

- Gospođa Rimac je telefonski kontaktirala i ja ću preuzeti njenu objavu, doći ću iz Splita u Zagreb na njezino prvo ispitivanje. Za sada ne znam detalje zbog kojih je privedena - rekao je Gulišija dodajući da se Rimac nalazi u prostorijama PNUSKOK-a u Zagrebu.

Kako piše Dalmatinski portal, u pitanju je gradnja vjetroelektrana kod Knina koja se planirala u doba kada je Rimac bila na čelu Knina.

 

M.M.