Nakon našeg istraživačkog teksta u kojem smo objavili dokaze kampanje koju provodi Gorjan Tozija, službenik Vlade Makedonije, koji u svojim raspravama po društvenim mrežama hrvatsku vladu naziva fašističkom, izjednačava Pavelića i Plenkovića, HDZ naziva fašistima i ustašama, većina ključnih makedonskih medija prenijela je tu vijest, nakon čega je uslijedio i cijeli niz vrlo žestokih reakcija u Hrvatskoj i Makedoniji.

No ono što se dogodilo u Makedoniji u subotu, 23.05. više je nego zanimljivo. Naime, uslijedilo je priopćenje koje je taj službenik, direktor Agencije Vlade Makedonije, Gorjan Tozija, poslao medijima kao reakciju na objavljeni članak. Takav istup prelazi sve granice dobrog ukusa i  zahtjeva, ne samo našu reakciju, nego i svekoliku osudu javnosti i reakciju svih službenih tijela Makedonije i Hrvatske .

Naime, Tozija ne samo da se ne ispričava zbog najtežih mogućih uvreda i politikantskih pamfleta na račun hrvatske Vlade, HDZ-a i premijera Plenkovića, nego nastavlja i dalje!

U svom „demantiju“ ON POTVRĐUJE DA JE NAPISAO SVE TE GADOSTI ,pa piše: „ KOME SMETAJU MOJI OSOBNI POGLEDI NA ODREĐENU POLITIČKU IDEOLOGIJU? „ ..pa nastavlja „UVIJEK SAM GOVORIO PROTIV SVIH REPRESIVNIH SUSTAVA ,DIKTATURA ILI FAŠIZMA U BILO KOJEM OBLIKU“ ..pa dodaje „PRAVO NA KRITIČKI STAV PREMA SVEMU ŠTO SMATRAM ANOMALIJOM U BILO KOJOJ ZEMLJI NA SVIJETU (!!!??) NIJE MI ODUZETO VOĐENJEM FILMSKE AGENCIJE“ !!!!!!

Dakle,Gorjan Tozija. DRŽAVNI SLUŽBENIK , DIREKTOR AGENCIJE VLADE MAKEDONIJE , POTVRĐUJE DA JE VLADU REPUBLIKE HRVATSKE , HDZ , PREDSJEDNIKA VLADE RH .. NAZVAO „FAŠISTIMA , USTAŠAMA , ČLANOVIMA KLUBA KRIMINALACA KOJI SU DOBILI PO NOSU OD EU “ .. I TVRDI DA JE TO DEMOKRATSKA STEČEVINA.

Podsjetimo se samo dijela onog što je na društvenim mrežama objavljivao direktor Vladine Agencije, Gorjan Tozija :

Pita se Tozija „kojim Makedoncima u Hrvatskoj smeta što Hrvatsku, njihovu drugu domovinu, državu i njeno vodstvo koje je toliko uz Makedoniju, naziva fašistima i kriminalcima“ ? Pa, zar samo njegovo pitanje, zašto to nekome smeta, govori o njemu više nego dovoljno.

Toziju predlažemo da sretne naše Makedonce i razgovara s njima, ukoliko se usudi i dođe u Hrvatsku. Možda da na taj susret pozove i gospođu, Makedonku čiji je stan, sudeći prema izjavama njegovih dugogodišnjih poznanika, na Zelengaju 67 u Zagrebu, prijevarom prodao čak dva puta, primivši dva puta novac za isti stan, prevarivši navodno i druge hrvatske državljane, prije nego što je morao pobjeći iz Hrvatske ! To mu je odgovoru napisao OTVORENO .HR !

Pogledali smo taj video i nismo mogli vjerovati da takvo što može biti istina i da takva osoba može, nakon svega, biti državni službenik Vlade Makedonije!

Taj slučaj, koji se i danas nalazi na internetu, istražili su makedonski novinari , pa predlažemo svima da pogledaju što je jedan dužnosnik spreman uraditi - navodno zbog kockarskih dugova.

Kao što se u tom novinarskom prilogu kaže, Tozija je novinarima tada otvoreno priznao da je napravio prijevaru i dva puta prodao isti stan – rekavši „da je to bilo davno i da je bio rat“ … Stoga je jadni Tozija ,dva puta uzeo novac za isti stan i nakon toga nestao iz Hrvatske. (Makedonci s kojima smo razgovarali u Zagrebu, kažu da se to u Makedoniji zove FIKOM shema).

Stoga nas ne čudi da Tozija, nakon što je priznao da je on napisao te odvratne uvrede, optužuje medije koji su ovo objavili za nekakvu manipulaciju, spominje neke druge hrvatske tvrtke i osobe sa kojima je, kako vidimo, godinama na sudu i za koje je po vlastitom priznanju nekada radio. Međutim, niti te ljude poznajemo, niti su oni imali ikakve veze s objavljenim tekstom .

Nejasno je i kako bi netko imao dodirne točke s onime što je Tozija napisao na komentarima na društvenim mrežama i u komentarima na portalu „OTVORENO.HR“ i to ponovivši više puta: FAŠISTI ,USTAŠE … U čemu bi se sastojala ta manipulacija ? U tome daje naprosto preneseno ono što je on javno objavio..? I priznao da je to napisao !

U svom „demantiju“ one ne demantira baš ništa, dapače, PRIZNAJE SVE . Ali ,to ga ne sprječava optužiti portale da piše „iskrivljenu istinu“ radi stvaranja „dojma da državni službenik RSM širi protuhrvatsku kampanju“ !!!!!????

Piše da je portal „sumnjiv“ , a sve to samo zato jer je objavljeno ono što je taj državni službenik Vlade RSM javno napisao i u svom reagiranju od 23.05. JAVNO POTVRDIO.

Ovim putem pozivamo sve medije, sve političke i javne čimbenike i cijelu javnost u Makedoniji i Hrvatskoj da naprosto pročitaju cjelovite , autentične Tozijine poruke i uvjere se sami o kakvim malignim lažima i protuhrvatskim politikantskim konstrukcijama se radi.

Nakon njegovog jasnog priznanja – na potezu su službena tijela Vlade RSM i Vlade RH .

Obratili smo se s pitanjima svim nadležnim tijelima Makedonije i Hrvatske, MVP RH , te hrvatskom veleposlanstvu u Skopju što će poduzeti nakon priznanja Gorjana Tozije , državnog službenika Vlade RSM da je upravo on taj Gorjan Tozija koji je sve te gadosti objavio.

Slučaj ćemo pratiti do njegovog razrješenja i sankcioniranja svih odgovornih , zajedno sa svim našim dragim Makedoncima koje Tozija toliko ne voli.

Na koncu, teza o „fašizaciji“ Europe, pa tako i Hrvatske, stara je teza Sergeja Lavrova osmišljena zbog diskreditiranja političkih neistomišljenika. Kao takva, u političkoj praksi je našla plodno tlo na jugoistoku Europe gdje godinama funkcionira. Nakon Lavrovljeve izjave dogodila se Poljudska „svastika, a uslijedili su i različiti pokušaji diskreditiranja političkih neistomišljenika u Republici Hrvatskoj, kojima je tonalitet davan iz Beograda, Sarajeva i Banja Luke. Sad se u svu tu lakrdiju uključio i dužnosnik makedonske Vlade, Gorjan Tozija.

Providno, zar ne?

 

H. Krmpotić