Hrvatsko-makedonska nevladina organizacija Tangent reagira na javne uvrede Gorjana Tozija, ravnatelja vladine filmske agencije, prema Hrvatskoj i hrvatskoj vladi

Odbor "Hrvatsko-makedonske tangenta" oštro je osudio uvrede protiv hrvatske države i vlade, koje na društvenim mrežama objavio Gorjan Tozija (direktor vladine filmske agencije), a o kojima se izvještava u nekim medijima.

Njegovi članci ispunjeni mržnjom, kao što su "Fašisti vladaju Hrvatskom", "Hrvatska vlada je fašistička", "Plenkovi gu guše EU Slobodne" i "HDZ je fašistička stranka" ... samo su neke od uvreda koje su uznemirile javnost u prijateljskoj Hrvatskoj i donijele makedonsku dijasporu u vrlo neugodnoj i neugodnoj situaciji, kaže se u reagiranju.

"Hrvatsko-makedonska tangenta" smatra da takvo ponašanje šefa vladine agencije (Gorjana Tozija) ozbiljno narušava prijateljske odnose dviju zemalja i dva naroda i potpuno se distancira i distancira od tih uvredljivih pogleda. Očekujemo da će makedonska vlada poduzeti odgovarajuće korake na uspostavljanju odgovornosti.

"Tangenta" će, kao i do sada, raditi na tradicionalno bliskim i prijateljskim odnosima između Hrvatske i Republike Sjeverne Makedonije u području kulture, umjetnosti, politike, gospodarstva, turizma ..., stoji u priopćenju koje su potpisali Sasho Georgievski, predsjednik "Hrvatsko-makedonske tangenta" i Ljupčo Arsovski, veleposlanik, predsjednik Odbora za međunarodne odnose "Hrvatsko-makedonske tangenta".

 

M.M.